Equiparen el protocol Covid dels bombers al que té el SUM

Si un efectiu del cos d’extinció dóna positiu confirmat per TRA automàticament s’activa una baixa de cinc dies

Una ambulància dels bombers.
Una ambulància dels bombers. Toni Solanelles

Per evitar divergències entre professionals que ho acaben sent en l’àmbit sanitari, s’ha actualitzat el procediment que els bombers han de seguir en relació amb la Covid. I s’ha equiparat el protocol al que té el personal que realitza el transport sanitari del SUM.

Segons les fonts consultades, entre altres coses, si un efectiu del cos d’extinció dóna positiu de coronavirus amb confirmació per un test d’antígens (TRA) automàticament s’activa una baixa de cinc dies. Amb l’esmentada actualització s’intenta evitar mals entesos com els viscuts en relació amb un agent aquest dimarts. I que una part del cos entenia que havia d’haver deixat de seguida el servei en trobar-se malament amb símptomes compatibles amb la Covid.

També relacionat amb els bombers, aquest dimecres el Govern va aprovar el Reglament d’accés i promoció al Cos de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments, així com el Reglament de l’estructura orgànica del mateix cos. L’objectiu comú dels dos nous textos és actualitzar els vigents fins a la data amb la voluntat d’ajustar les seves disposicions a les necessitats actuals del cos.

Una de les principals novetats és la conversió en unitat de la fins ara secció sanitària. La nova Unitat Sanitària –que neix amb la finalitat de reforçar la tasca en matèria sanitària dels bombers– està formada per la Secció de Recursos Sanitaris, la Secció Operativa d’Instrucció i la Secció de Prevenció de la Salut.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending