En marxa la campanya policial per garantir que tothom passa la ITV quan toca

Fins al 24 d’octubre els denominats controls temàtics també se centren especialment en comprovar que els conductors no parlen pel mòbil i els ocupants del vehicle duen correctament cordat el cinturó

Control temàtic muntat aquest vespre per la policia a l'avinguda Tarragona.
Control temàtic muntat aquest vespre per la policia a l'avinguda Tarragona. Pilar Candel

El fet que inicialment s’hagués fixat les 7 del matí de l’11 d’octubre com el moment per iniciar una nova campanya de controls policials no ha comportat cap moviment evident fins aquest dimecres. S’ha deixat passat el pont del Pilar per posar de forma efectiva en marxa aquest control temàtic que posa l’accent en assegurar-se que els cotxes passen degudament les revisions tècniques (ITV), que els conductors no parlen pel mòbil i que els ocupants de tots els vehicles duen correctament cordats els cinturons pertinents.

La campanya, anunciada fa uns dies per la policia a través del seu portal web, s’allargarà fins al dia 24 d’octubre, i és un més dels controls denominats temàtics que de forma recurrent la policia disposa en matèria de seguretat viària per mirar de minimitzar la sinistralitat i les anomalies a la xarxa de carreteres del Principat.

Segons que va anunciar al seu dia el cos d’ordre, l’envelliment del parc mòbil del Principat implica que molts conductors, per diferents motius, decideixin no presentar-se a les revisions obligatòries de la ITV. Aquest fet repercuteix directament en la seguretat de les persones que utilitzen aquests vehicles i de forma indirecta en la seguretat de tots els altres usuaris que comparteixen les vies públiques amb aquests vehicles.

La campanya s'allarga fins al 24 daquest mes doctubre, i té com a prioritat incidir en què les revisions tècniques dels vehicles són obligatòries de manera periòdica

Per aquest motiu, i tenint en compte que es tracta d’una infracció que es constata de forma habitual, es vol incidir en la importància de passar de forma satisfactòria l’ITV i d’aquí que aquesta campanya incideixi en aquesta circumstància. Tanmateix, i en vista que a dia d’avui es constata encara que hi ha usuaris de la via que ometen de forma intencionada la obligació de cordar-se el cinturó de seguretat, element de seguretat passiva i que té una incidència directa en la gravetat de les lesions en cas d’accident, considerem que s’ha d’incidir en aquest tipus d’infracció.

Finalment, també cal tenir present que la utilització del telèfon mòbil durant la conducció continua sent una de les distraccions més freqüents al volant per part dels conductors. Per aquest motiu també es pretén posar l’accent en aquest tipus d’infracció.

MALESTAR

Si la policia no s’ha decidit a posar en marxa la campanya anunciada fa uns dies a passar el pont del Pilar, també durant aquests darrers dies ha estat evident, per a malestar de molts conductors del país, la laxitud que haurien mostrat també els agents de circulació de molts comuns respecte de les infraccions en matèria de trànsit i estacionament que haurien protagonitzat molts cotxes forans i que no han estat sancionats en cap cas.

Aquesta circumstància ha suposat un enuig important en molts àmbits ciutadans del país, que consideren que és del tot injust que els serveis de l’ordre només es dediquin a perseguir les irregularitats dels locals, nacionals o residents, i que es deixin passar flagrants infraccions protagonitzades per estrangers per molt turistes que siguin. Aquesta doble vara de mesura causa una forta indignació.

Comentaris (1)

Trending