Les eleccions al Consell de la Policia evidencien el malestar amb la direcció

La llista promoguda per Moreno entre els agents de l’escala bàsica rep un sever càstig alhora que el passotisme ‘s’imposa’ en l’urna dels comandaments

Entrada al despatx central de policia pel carrer Ciutat de Sabadell.
Entrada al despatx central de policia pel carrer Ciutat de Sabadell. Toni Solanelles

Les eleccions al Consell de la Policia han evidenciat el malestar, el descontentament, amb la direcció o, almenys, el poc arrelament o força que la cúpula del cos té entre la ‘tropa’, especialment entre els agents de l’escala bàsica. La llista promoguda per la direcció ha rebut un sever càstig, essent derrotada per la candidatura que dins mateix del departament es considera com a alternativa o rebel i que ja tenia hores d’ara veu i vot dins l’organisme, manifestant poc abans de Nadal el descontentament que hi havia al cos amb moltes de les decisions que s’estaven adoptant des de dalt de tot.

Diverses fonts del cos han assegurat que els comicis que s’han celebrat aquest dimecres -de les 9 del matí a les 3 de la tarda amb urna pels comandaments, d’una banda, i pels agents ‘rasos’- eren una prova més per posar el termòmetre al clima que es viu a la policia. Entre els comandaments hi havia una única candidatura, suposadament propera a la direcció, mentre que pel que fa a l’escala bàsica en aquesta ocasió hi havia dues llistes. I era en aquest ‘col·legi electoral’ la gran prova de foc.

A l’escala bàsica, eren 196 els electors. S’han emès 107 vots, dels quals 74 han anat a parar a la candidatura liderada per Ferran Martín, que ha superat amb molta rotunditat l’oficialista que encapçalava Miquel Àngel Garcia, que ha obtingut 26 vots

Una sola persona representa els comandaments al Consell de la Policia, que vindria a ser, salvant les distàncies, una mena de comitè d’empresa, i tres més són les que ostenten la representació dels agents de l’escala bàsica. A banda dels representants sorgits de comicis com els celebrats avui, de l’esmentat organisme també en formen part el ministre d’Interior (Josep Maria Rossell), el secretari d’Estat (Joan León) i els dos màxims responsables de la direcció (Jordi Moreno i Bruno Lasne).

A l’escala bàsica, eren 196 els electors. S’han emès 107 vots, dels quals 74 han anat a parar a la candidatura liderada per Ferran Martín, que ha superat amb molta rotunditat l’oficialista que encapçalava Miquel Àngel Garcia, que ha obtingut 26 vots i que a falta de confirmació oficial probablement no podrà col·locar ni un dels seus integrants al Consell. En aquesta mesa hi ha hagut quatre vots en blanc i tres de nuls.

Pel que fa a l’escala superior, executiva i intermèdia, els electors eren 53 i han emès el seu vot una mica menys de la meitat (26). La única candidatura que es presentava, que encapçalava el sergent Bruno Queirós, ha rebut solament divuit sufragis, mentre que els altres vuit vots emesos han estat en blanc. Els comandaments més crítics, segons que han confirmat diverses fonts, creuen que la manera de defensar els seus interessos serà ara a través del nou sindicat (Sicop) que no pas el Consell de la Policia, per molt que sigui un lloc adient per fer saber directament al ministre el seu parer. Això, però, també ho podran fer a través de l’organització sindical.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending