Les dones representen el 9% del cos de Policia

Actualment son 24 les agents que es troben a diferents unitats, i a l’espera de la incorporació de tres noves alumnes que es troben en període de formació

Les dones del cos de Policia
Les dones del cos de Policia Policia

Coincidint amb la reivindicació del 8M, Dia Internacional de la Dona, des de la Policia s’ha explicat que les agents representen un 9,23% dels efectius. Són, de fet, únicament 24 les que formen part del cos. Aquesta xifra es preveu que s’ampliï fins a 27 amb la incorporació de tres alumnes que estan en període de formació. Malgrat això, es continua manifestant la necessitat de continuar ampliant la plantilla femenina.

“Estem per sota del 10% del total d’efectius policials i és cert que ens faria falta tenir moltíssimes més dones”, remarca Rosa, agent de policia major i al cos des de fa 34 anys. Ella és una de les tres pioneres en accedir a la plantilla, amb altres dues companyes. Forma part de la primera promoció de l’any 1989, i durant aquest temps la presència femenina al cos ha anat augmentant. Moltes d’elles desenvolupen la seva carrera en diferents àrees com la de Policia Judicial i Investigació Criminal, la de Seguretat Ciutadana i Intervenció Tècnica, i la de Fronteres i Estrangeria.

És en aquesta darrera unitat on treballa la Clara des de fa quatre anys. Explica que hi ha encara moltes àrees on manquen dones, ella és la única agent femení al seu equip. De fet, l’Alba, que també du al cos nou anys la unitat de Seguretat Ciutadana, assenyala que “és impossible pensar que ens quedem sense dones al cos perquè hi hauria moltes tasques que no es podrien fer”. A tots els torns s’intenta tenir al menys una agent per poder fer-se’n càrrec de certs aspectes.

La crida per incloure més policies femenines al cos continua en marxa, i es fa una crida perquè es presentin més interessades a les pròximes proves d’accés. “La feina l’has de fer igual i no et demanen menys per ser dones, al contrari, has de fer el mateix. Si estàs interessada, prepara’t les proves físiques i estudia molt”, aconsellen algunes de les agents.

En contraposició a aquestes xifres, pel que fa al personal administratiu i tècnic són un 72,3% dones. Per tant, sumant els efectius policials i aquestes treballadores, la presència femenina al Departament de Policia se situa al voltant del 22%.

 

 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending