La direcció de la policia assegura que hi haurà concurs per suplir l’inspector de delictes econòmics

S’ha acordat un CRA per al sergent del grup, que és el comandament que quedava just a sota a nivell jeràrquic d’Antich, que es va jubilar fa unes setmanes

Jordi Moreno s'acomiada de Francesc Camp.
Jordi Moreno s'acomiada de Francesc Camp. COMÚ DE CANILLO

La direcció de la policia assegura que, de totes totes, hi haurà concurs per suplir l’inspector del grup de delictes econòmics i blanqueig. Però que mentre no és possible convocar aquest procés de selecció, per proveir d’una plaça de coordinació del grup s’ha decidit atorgar un complement de responsabilitat afegida (CRA) al sergent de la mateixa àrea, que és hores d’ara el màxim comandament que té el grup després de la jubilació de Jaume Antich.

La decisió està sent molt criticada per sectors de la policia, que consideren que és impensable que s’hagi fet la substitució d’aquesta manera i creuen que aquesta decisió, que tot i adoptada encara no s’ha executat, pot obrir un precedent que s’empri en altres ocasions. Des de la direcció del cos s’assegura que és una solució provisional que tan bon punt es pugui s’acabarà resolent amb un concurs.

Una imatge del despatx central de la policia.

Relacionat

Un nomenament via CRA a la unitat de delictes econòmics de la policia causa malestar

Els crítics amb la decisió de la direcció recorden que un element que porta a pensar que es vol tirar pel dret és el fet que en el moment que es convoqui un concurs, la persona que ara serà habilitada amb un CRA, que no queda lluny de la jubilació, no podrà ni tan sols optar a presentar-se perquè per poder ‘opositar’ necessitaria ser sergent major, un grau que hores d’ara no ostenta ni es preveu que pugui ostentar tampoc.

La decisió estaria avalada per Jordi Moreno, el director que està en la recta final del seu mandat i, fins de la seva carrera professional. Moreno porta uns dies acomiadant-se de les institucions. Per exemple, en el cas d’aquest dilluns l’encara director de la policia ha visitat el comú de Canillo per acomiadar-se del cònsol, Francesc Camp, després de nou anys de col·laboració fructífera, segons que ha ressaltat el propi comú canillenc.

Comentaris (11)

Trending