Demanda d’expedients a part de la direcció de la policia per un concurs d’oficials que encara cueja

Els dos sots-oficials, un dels quals ja jubilat del cos, que han protestat pel resultat d’un procés selectiu dut a terme el 2015 recorren el darrer recàlcul de notes que s’ha dut a terme

Façana del despatx central de la policia pel carrer Ciutat de Sabadell.
Façana del despatx central de la policia pel carrer Ciutat de Sabadell. Toni Solanelles

Obrir expedient disciplinari per presumpta prevaricació i corrupció al director de la policia, un adjunt i una comissària, i iniciar penals contra dues lletrades d’Interior. És la demanda que fa almenys un dels sots-oficials, ara ja jubilat, que manté la pugna amb l’administració i als tribunals pel resultat del concurs d’oficials que hi va haver al 2015. Els dos comandaments que al seu dia ja es van queixar pel resultat d’aquell procés han tornat a recórrer contra el darrer càlcul de notes.

La sala administrativa del Tribunal Superior va estimar parcialment el recurs dels dos sots-oficials i va obligar a tornar a avaluar el procés tenint en compte els aclariments fets pel tribunal sobre alguns paràmetres. Amb el nou càlcul fet pel jurat recomposat del concurs no hi ha variacions en les posicions. Aquell concurs va servir per escollir set oficials atès que diversos comandaments s’havien jubilat arran del canvi en les condicions relatives a les pensions. Els dos afectats havien quedat per darrere del setè lloc però estimaven que si es feia correctament el càlcul de totes les formacions acreditades i altres, estarien per sobre.

Agents de la policia han controlat els menors ocupants de la motocicleta.

Relacionat

El serial derivat del controvertit concurs d’oficials continua amb ‘nous capítols’

La nova avaluació feta no modificaria les posicions. En un cas, però, un dels recurrents veuria lleugerament rebaixada la nota i passaria de l’aprovat al suspens. En l’altre cas, s’hauria demanat a la Universitat d’Andorra (UdA) quantes hores lectives suposava una formació de dret penal acreditada i amb la resposta donada pel centre universitari, suposadament, s’hauria refet la puntuació, que els recurrents continuen considerant falsejada i que no s’ajusta a l’ordenat pel tribunal.

D’aquí que considerin -més enllà de la recusació que es va fer d’una de les integrants del jurat dl procés- que hi ha una mena de conspiració per part de la majoria d’alts càrrecs del cos en connivència amb les juristes del departament i per aquest motiu demana l’obertura dels expedients disciplinaris. En concret, en el recurs es reclama que “s’instrueixin els expedients disciplinaris escaients i que s’iniciï una investigació acurada per determinar els diferents graus de participació de les persones implicades en tot aquest procés i que s’emprenguin les accions disciplinàries i/o penals que es derivin de la investigació”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending