Controls policials d’entrenament sorprenen la ciutadania a Arinsal i Ordino

La formació dels agents que fan suport al grup de manteniment de l’ordre inclou pràctiques reals aturant vehicles i escorcollant-los si escau demanant la documentació als seus ocupants

Preparatius d'un dels controls, a Ordino.
Preparatius d'un dels controls, a Ordino.

La formació dels agents que fan suport al grup de manteniment a l’ordre passa per fer pràctiques reals o semi-reals. Fins al punt que entrenaments que estan duent a terme a la xarxa viària, on s’estan fent controls amb les furgonetes dels grups de suport al manteniment a l’ordre i armes llargues en mà, han agafat de sorpresa la ciutadania especialment en dos punts, a Arinsal i a la sortida d’Ordino. Hi ha certa estupefacció alhora que els controls estan generant lleugeres retencions en el trànsit.

Davant la visita dels Reis d’Espanya, el 26 i el 27 d’aquest març, i la celebració de la trobada de caps d’Estat i de Govern en el marc de la Cimera Iberoamericana s’estan intensificant diversos aspectes que tenen relació amb la seguretat. Les dues darreres setmanes, delegacions dels països que tenen previst enviar alts càrrecs institucionals al Principat, ja han estat supervisant diverses qüestions.

Aquest dilluns s’estan fent entrenaments, situació que ha agafat desprevinguts molts ciutadans, que han vist com els agents, en algun cas, han aturat algun vehicle. Dins de les pràctiques, dels entrenaments, si escau es demana documentació als ocupants dels vehicles o fins i tot es pot fer algun eventual escorcoll.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending