La ‘cocció’ d’una reestructuració policial obre fractures en la direcció del cos

El sindicat de comandaments, molest per una resposta de Moreno a un seguit de demandes que havia fet efectuat, avisa que estarà vigilant i que no acceptarà cap cacera de bruixes amagada en una reorganització interna

El director de la policia, Jordi Moreno, al seu despatx.
El director de la policia, Jordi Moreno, al seu despatx. Toni Solanelles

Si fins ara, i en gran mesura, la cúpula de la policia semblava un pinyol unit, la reestructuració d’una part del cos -amb canvis de peces més que de dibuix orgànic- que estaria dissenyant el director, Jordi Moreno, estaria obrint escletxes amb la resta d’integrants de la direcció. Alhora, tampoc el sindicat de comandaments (Sicop) està per la labor. Menys encara quan els principals promotors d’aquest nou col·lectiu sindical consideren que Moreno els ha menyspreat.

L’esmentat sindicat va fer tot un seguit de demandes i va demanar al director que els facilités una resposta el més prompte possible. Una de les qüestions més espinoses és la situació que afecta tres sergents majors del cos, que la direcció ha nomenat per la via directa sots-caps d’unitat quan la normativa legal no preveu aquest escenari. Aquest retret formulat pel Sicop a la direcció s’hauria posat molt malament a Moreno que, segons les fonts consultades, és “conscient que està contravenint el marc legal”.

Un cotxe policial.

Relacionat

Qüestionats els nomenaments de tres sergents majors com a sots-cap d’unitat policial

En tot cas, el que és clar, és que el director ha respost al sindicat donant-los llargues i afirmant-los que respondrà als seus neguits i peticions en “els terminis i paràmetres que consideri escaients”. En un escrit remès al col·lectiu sindical deixar clar Moreno que abans de respondre la petició dels funcionaris cal que tothom estigui centrat en esdeveniments com la Cimera, el Tour que ha d’arribar el juliol o en els període sensibles -com pot ser el mes d’agost-. Així és que els comandaments donen per fet que fins al proper setembre la direcció no pensa respondre als seus neguits.

El director adjunt coordinador, Bruno Lasne, no vol protagonitzar o donar suport a cap revolució que pugui espatllar la seva intenció d’esdevenir el relleu natural de Moreno quan aquest es jubili

Les fonts consultades han assegurat que conscients de la transcendència de la Cimera Iberoamericana, el Sicop no tenia intenció de realitzar cap acció abans d’aquesta trobada. Segurament aquesta voluntat es mantindrà. Però no passarà gaire temps després que es començaran a publicitar reivindicacions sense embuts. En aquest sentit, ja s’hauria advertit des del sindicat que seran vigilants amb els canvis que Moreno prepara a nivell d’organització interna. De fet, hi ha la sensació que el director estaria guanyant temps per mirar de tirar endavant la seva reforma previ convenciment de la cúpula ministerial -ministre i secretari d’Estat- a la qual estaria fent-li veure que cal canviar moure peces per estimular el cos i, alhora, vèncer d’una vegada per sempre les divergències internes que considera que hi ha. Però no està gens clar que la remodelació que projecta pugui tirar endavant perquè no tindria el suport de la resta de membres de la direcció.

Segons les fonts, el director adjunt coordinador, Bruno Lasne, no vol protagonitzar o donar suport a cap revolució que pugui espatllar la seva intenció d’esdevenir el relleu natural de Moreno quan aquest es jubili, un pas que hauria de fer en un parell d’anys. Jordi Boixader, un altre dels directors adjunts, està encara més a prop de la jubilació que Moreno i la seva implicació en qüestions de profunditat com pot ser una reestructuració del cos és més aviat justeta. Finalment, Miquel Àngel Barbolla, el darrer dels directors adjunts, no voldria haver de tenir per sota funcionaris que no siguin de la seva confiança, que és el que podria passar en funció de quin fos el disseny final dels canvis que planifica Moreno.

Comentaris (25)

Trending