Circular sense el distintiu d’ITV, la infracció més reiterada en el ‘control escolar’

La policia ha imposat 38 sancions arran de la campanya per detectar el transport incorrecte d’infants, malgrat que només 25 de les multes tenen a veure amb els aspectes específics controlats

Un cotxe de policia durant un control a la via pública.
Un cotxe de policia durant un control a la via pública. Toni Solanelles

Circular sense el distintiu d’ITV en vigència és la infracció més reiterada en el control que la policia ha efectuat entre el 9 i el 22 de setembre per detectar el transport incorrecte dels infants i conscienciar els conductors de la necessitat de corregir determinades actituds indegudes en la conducció. En global, durant la campanya s’han imposat 38 sancions, tot i que només 25 tenen a veure amb aspectes que específicament es controlaven.

Durant la campanya s’han efectuat 65 controls i s’han constatat un total de 25 infraccions, s’ha dit, sobre els aspectes controlats durant aquesta campanya. Tres sancions tenen a veure amb el fet de transportar persones en llocs no previstos o de forma indeguda; 21 sancions han estat per circular sense el distintiu d’ITV en vigència; i una sanció més s’ha imposat per circular amb pneumàtics en mal estat.

Així mateix, en el decurs d’aquests controls també s’han constatat i sancionat tretze infraccions alienes a la present campanya. Per exemple, en un cas es va multar per un avançament indegut. Sis sancions han estat degudes al fet de circular sense portar cordat el cinturó de seguretat. Tres sancions més han estat degudes a no respectar la senyalització horitzontal de la calçada. Finalment s’ha multat per no presentar el permís de conduir malgrat tenir-lo; per conduir vehicle andorrà amb permís conduir estranger sent resident de més de sis mesos; i per no tenir contractada una pòlissa d’assegurança.

Comentaris (2)

Trending