El CFPA es desmarca de les crítiques a la direcció policial per la gestió del cas de les amenaces

El comitè executiu del sindicat assegura que els responsables del cos només els van explicar el procediment emprat per l’incident entre dos agents i manté que en cap cas es va admetre que s’hagués fet res mal fet

L'anagrama que representa el CFPA.
L'anagrama que representa el CFPA. cfpa

El Col·lectiu de Funcionaris de Policia (CFPA) es desmarca de l’allau de crítiques rebudes per la direcció del cos d’odre en relació amb la gestió de l’incident que hi va haver fa gairebé dues setmanes entre dos agents i que va acabar comportant la detenció d’un d’ells acusat d’amenaces, discriminació i revelació de secrets. El comitè executiu de l’organització sindical assegura que en la reunió que va mantenir la setmana passada amb responsables del cos, aquests mai van admetre haver gestionat malament l’afer.

El posicionament del col·lectiu sindical arriba ara després que l’Altaveu publiqués que la direcció havia admès el seu error durant una trobada amb representants del CFPA, organització que té hores d’ara una clara sintonia amb la direcció general del cos. La reunió de la setmana passada es va produir poc després de l’esmentat incident, i quan encara el cos era un vesper per aquest fet. De fet, el bullici encara es manté. La trobada entre sindicat i direcció havia estat sol·licitada molt anteriorment pel CFPA. I com va indicar l’Altaveu ja, s’hi van tractar qüestions de funcionament moltes d’elles ja superades amb el temps.

La qüestió de la detenció de l’agent també es va posar sobre la taula. No en va, l’uniformat en qüestió és afiliat del CFPA i segons que exposa l’organització en un comunicat tramès pel seu comitè executiu, l’organització "va voler informació sobre l’assumpte així com la situació actual de l’agent, exposant la direcció únicament el procediment emprat i en cap cas va admetre la mala gestió”. De fet, segons que esmenta el CFPA, “en el supòsit que la direcció del cos hagués admès la mala gestió del cas, des del sindicat s’hauria exigit responsabilitats a qui correspongui”.

Les dependències policials de l'Obac.

Relacionat

La direcció de la policia admet davant els sindicats la mala gestió del cas de les amenaces

Com que segons el CFPA no hi ha admissió de cap error, no s’exigirà cap responsabilitat. El comunicat emès per l’organització sindical pretenia rectificar la informació de l’Altaveu en què es deia que s’havia admès l’error -de fet, alts components de la direcció haurien fet arribar a l’agent avui processat les seves disculpes per com va succeir tot-. I, en tot cas, es deixa dit que el comitè executiu no va exposar mai que la direcció hagués admès errors. De fet, l’Altaveu no va esmentar mai fonts del comitè executiu del CFPA i sí fonts sindicals, que van molt més enllà dels dirigents d’una organització en concret.

El malestar a la policia per com es va desenvolupar l’afer, més enllà del comportament que eventualment hagués pogut tenir l’avui processat i el denunciant, és més que obvia. Encara ningú no acaba d’entendre com es va deixar enquistar la situació fins al punt que es deixés en mans de la fiscalia la denúncia de l’agent suposadament amenaçat. Hi ha consens molt global que el que hauria d’haver fet la direcció des del primer moment hauria d’haver sigut agafar el bou per les banyes -situació que es retreu que Jordi Moreno i companyia eviten fer tan com poden- obrir un expedient i resoldre per la via disciplinària les divergències que hi poguessin haver entre dos companys funcionaris.

Documents

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending