La direcció de la policia admet davant els sindicats la mala gestió del cas de les amenaces

Els col·lectius que representen els funcionaris es mantenen a l’expectativa i prefereixen no manifestar-se sobre el processament d’un company en tractar-se d’un afer judicialitzat

Les dependències policials de l'Obac.
Les dependències policials de l'Obac. Toni Solanelles

La direcció de la policia ha admès a responsables dels sindicats que representen els funcionaris del cos que el cas de les amenaces que hi va haver entre dos agents i que va acabar amb la detenció d’un dels uniformats, que ha estat processat per amenaces, discriminació i revelació de secrets, va estar molt mal gestionat. L’afer continua cuejant dins del departament, on majoritàriament es considera que tot plegat va sortir de mare. L’agent processat està suspès de feina en espera d’un examen mèdic arran d’una decisió del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell.

Els principals dirigents del cos, amb Jordi Moreno al capdavant, es van reunir aquest dimecres amb responsables del Col·lectiu de Funcionaris de Policia (CFPA) que, al seu torn, tenien també la facultat delegada per part del SIPA de representar-los en la trobada. En la reunió, segons fonts sindicals, s’hi van tractar durant diverses hores diversos aspectes de funcionament del departament. De fet, feia molts mesos que els sindicats tenien demandes fetes en relació a diferents qüestions. Moltes d’elles s’havien fet arran de la gestió de la pandèmia i ara ja han quedat desfasades.

Agents de la policia han controlat els menors ocupants de la motocicleta.

Relacionat

Pendent d’una prova mèdica per poder treballar el policia de les amenaces

Les fonts consultades han reconegut que l’afer de l’agent detingut per amenaces també va ser tractat. De fet, l’uniformat està afiliat a un dels sindicats policials i el propi afectat va demanar que es fes incís al seu cas. En aquest marc, segons algunes de les fonts, la direcció hauria reconegut que no va estar gens encertada alhora d’abordar el conflicte entre els dos agents. De fet, fins i tot el denunciant estaria hores d’ara sobrepassat per la dimensió que ha agafat la situació. Tot i que inicialment volia reforçar la seva posició amb una querella contra el denunciat, vist com ha anat tot aquest pas s’hauria frenat.

Els sindicats s’haurien interessat per saber, o per deixar dit a la direcció del cos, que s’ha de mantenir el sou base a l’agent per molt que estigui suspès cautelarment de feina per ordre ministerial en espera de l’avaluació d’un comitè mèdic. No obstant això, les fonts sindicals oficials consultades han afirmat que els col·lectius professionals, per ara, declinen fer cap pronunciament sobre el cas en tractar-se d’un afer judicialitzat i per respecte a la intimitat de la persona afectada.

Comentaris (7)

Trending