Pendent d’una prova mèdica per poder treballar el policia de les amenaces

La direcció del cos ha obert expedient disciplinari a l’agent conscient del paper de la trista figura que ha estat fent durant tot el cap de setmana però l’ha deixat sense efecte en prevaldre la causa penal que, de dret, no li prohibeix d’anar al seu lloc habitual de feina

Agents de la policia han controlat els menors ocupants de la motocicleta.
Agents de la policia han controlat els menors ocupants de la motocicleta. Toni Solanelles

L’agent de fronteres detingut divendres passat acusat d’amenaçar i blasfemar contra un company no podrà tornar a treballar. Almenys no de moment. Les decisions en cascada que s’han anat adoptant i comunicant aquest dimarts han fet que el policia resti ara pendent d’una avaluació mèdica que determini si és apte per poder fer les funcions que venia fent fins ara i que ha estat desenvolupant durant més de tres lustres o no ho és.

La decisió d’enviar-lo al metge, per dir-ho planerament, és del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell. Abans, tant la batlle que el va processar, Azahara Cascales, com la direcció del cos havien anat prenent i comunicant altres decisions en un cas que té malauradament distret el col·lectiu policial, encara estupefacte per a mala gestió de tot plegat. De fet, segons fonts coneixedores del cas, almenys una part dels integrants de la direcció del cos hauria reconegut que els fets s’han torejat tant malament com s’ha sabut.

La Batllia precisa que allà on deia que que el processat s’havia d’abstenir d’acudir a dependències policials tan sols hi ha de dir que no pot anar al despatx central 

De ben segur, les decisions adoptades en l’àmbit administratiu aquest dimarts haurien d’haver estat les úniques que s’haurien d’haver adoptat, segons les fonts, sense passar pel procediment penal ara en fase d’instrucció de judicial i que caldrà veure com acaba. En aquesta via, la responsable judicial, segons algunes de les fonts consultades, hauria comunicat a l’afectat avui mateix un aclariment en relació amb l’aute de processament, que molt probablement serà recorregut davant del Tribunal de Corts demanant que es valorin els fets de nou, als quals la defensa del processat no hi dóna transcendència penal, i arxivi la causa.

Dependències policials de l'Obac.

Relacionat

Joc de nens i guerra d’unitats a la policia

¿I quin aclariment havia de fer la instructora? Doncs segons les fonts consultades, la batlle ha precisat que allà on deia que que el processat s’havia d’abstenir d’acudir a dependències policials tan sols calia que hi digués -o potser especificava exactament- que on no pot anar és al despatx central de policia. Com que l’agent en qüestió té el seu lloc de feina habitual a les garites fronteres, la decisió judicial no impedia l’agent poder anar a treballar. El lloc on canviar-se, vist tot plegat, i encara que va ser en aquest marc on hi va haver la batussa dialèctica amb l’altre uniformat, seria el de menys.

El titular d’Interior ha adoptat una mesura cautelar de suspensió laboral condicionada a la superació per part de l’afectat de l’avaluació d’un comitè mèdic

Deixava la batlle aclarida la situació. No hi havia cap mena d’impediment perquè el policia pogués fer la seva tasca de control fronterer. Però aquí ha estat quan la direcció ha comunicat al seu subordinat que li obria un expedient disciplinari. Tampoc això hauria acabat impedint l’exercici laboral al processat. Perquè de la mateixa manera que la direcció ha obert l’expedient n’ha suspès els seus efectes en espera del resultat del procés judicial penal. Però no era encara tot.

La decisió última i definitiva que mantindrà per ara l’uniformat a casa l’ha adoptat el titular de Justícia i Interior membre del mateix gabinet ministerial del qual forma part el familiar directe del policia amenaçat i denunciant -un familiar la fitxa policial del qual sembla ser que el processat hauria consultat darrerament escalfant més encara els ànims de tots plegats. Josep Maria Rossell ha adoptat una mesura cautelar de suspensió laboral condicionada a la superació de l’avaluació d’un comitè mèdic. Vaja, allò que es deia al principi. Que l’envia al metge, i si el metge diu que és apte, cap a treballar s’ha dit mentre la Justícia hi digui la seva.

Comentaris (2)

Trending