Un canvi en les exigències fa allargar el termini de presentació de candidats a inspector major

Les proves policials que s’havien de dur a terme aquest abril es posposen també, com a mínim, fins al mes que ve

Façana del despatx central de la policia.
Façana del despatx central de la policia. Toni Solanelles

Una modificació de darrera hora de les exigències fixades en el plec de bases del concurs d’inspectors majors policials ha comportat que s’hagi d’allargar el termini de presentació de candidats. Inicialment, aquest termini finalitzava aquest dimarts i, ara, els aspirants tenen de temps fins a final de mes, fent impossible que les proves que es preveien aquest abril es puguin dur a terme aquest mes.

Els canvis introduïts haurien causat novament malestar intern. Tant entre els possibles aspirants -que haurien de ser els set inspectors actuals- com entre funcionaris de graus inferiors, que esperen que surtin altres concursos que els permetin progressar professionalment. I si un concurs s’alenteix, amb els altres passarà el mateix. I a les portes del final d’una legislatura, si hi ha gaire retard voldrà dir que certes promocions ja no seran possibles.

El director de la policia, Jordi Moreno, és un dels avaladors del concurs.

Relacionat

Interior dóna llum verd al concurs d’inspectors majors que enfronta els comandaments policials

En tot cas, entre les modificacions establertes, algunes d’elles, aparentment, després de l’enfrontament entre la direcció i essencialment els dos comissaris en actiu a la policia, hi ha una ampliació del temari que els candidats han de conèixer i respecte del qual se’ls pot preguntar en les proves que es facin i, també, una petició de més requisits formals, tals com un certificat d’antecedents penals i una declaració jurada de no haver estat mai acomiadat en qualsevol ocupació laboral que s’hagi tingut. També s’hauria demanat poder consultar antecedents a l’estranger, sempre amb l’acord dels interessats.

Tot plegat fa, objectivament, que el termini que inicialment finalitzava aquest 19 d’abril s’allargui fins al dia 30. En conseqüència, tota la planificació es retarda. Segons les fonts consultades, alguns dels aspirants ja havien arribat a presentar la documentació abans de la modificació de les bases i ara hauran de retirar la candidatura presentada per completar-la i tornar-la a presentar, si escau.

Etiquetes

Comentaris (20)

Trending