Els bombers es formen a Catalunya per combatre incendis forestals de gran abast

Els oficials del cos de prevenció i extinció completen amb experiències pràctiques una formació en línia que han fent durant mesos amb els especialistes del GRAF

Els bombers andorrans escoltant les explicacions del comandament del GRAF al Pont de Vilomara aquest dijous.
Els bombers andorrans escoltant les explicacions del comandament del GRAF al Pont de Vilomara aquest dijous. BOMBERS D'ANDORRA

Els oficials del departament de prevenció i extinció d’incendis han dut a terme els darrers dies un intercanvi d’experiències amb els especialistes d’actuació forestal (GRAF) dels bombers de la Generalitat de Catalunya. Aquest dijous els bombers andorrans s’han traslladat fins al Pont de Vilomara, a la Catalunya central, per veure sobre el terreny els efectes del gran incendi que va cremar el juliol de l’any passat i per rebre les explicacions pertinents dels primers comandaments que van arribar a la línia de foc.

Durant uns mesos, els oficials dels bombers andorrans s’han estat formant des del punt de vista teòric gràcies a formacions en línia amb els bombers catalans. Aquests darrers quatre dies han estat fent intercanvi d’experiència sobre el terreny. Els tres primers dies els funcionaris catalans s’han traslladat a Andorra però, avui, els agents andorrans han pogut intercanviar l’experiència dels GRAF en l’actuació davant un panorama desolador.

bombers pont
Estat de la zona al Pont de Vilomara (Bages) que es va cremar el juliol de l'any passat.

La col·laboració entre cossos és habitual i l’intercanvi d’experiències amb els bombers catalans entra dins aquest clima de cooperació. A més, a banda de ser uns grans especialistes en la matèria, segons que han informat des de Bombers d’Andorra, els GRAF no tenen inconvenient en compartir tot el coneixement adquirit durant dècades de treball per minimitzar l’impacte del foc o, com a mínim, per combatre incendis forestals de gran abast.

Des del cos, malgrat valorar el fet de poder treballar i intercanviar experiències amb professionals de primer nivell, s’espera que no calgui haver d’implementar mai tots aquells coneixements adquirits i les tècniques que han treballat atès que són per a focs forestals de gran magnitud.

Etiquetes

Comentaris

Trending