Bombers descarta tornar a programar guàrdies operatives de 12 hores

La direcció comunica al personal en una reunió per exposar-los el full de ruta per als properes mesos que suprimeix els torns laborals activats puntualment però que han aixecat una notable polseguera entre els funcionaris

Bombers en una intervenció.
Bombers en una intervenció.

La direcció de Bombers descarta tornar a programar guàrdies operatives de 12 hores i es limitarà a complir estrictament el reglament. La inclusió d’alguns torns modificats a la baixa havia generat una forta polseguera entre els funcionaris i les organitzacions sindicals que representen els treballadors del cos havien arribat a plantejar-se impulsar una vaga. L’anunci que ara per ara no es tornaran a planificar guàrdies de 12 hores s’ha fet en el marc d’una reunió amb una part del personal en què la direcció liderada per Jordi Farré ha exposat el full de ruta per als propers mesos.

La trobada s’ha celebrat hores abans que el propi Farré es reuneixi amb representants dels col·lectius sindicals -SIBA, A-118 i ABA- per tractar la qüestió que tanta mala maror ha generat. Haurien estat tot just una desena de casos en el que va d’any però hauria portat als sindicats el temor que es pretenia canviar el sistema de funcionament, que només preveu guàrdies operatives de 24 hores. Només en el cas que es tracti d’activar especialistes, aquestes guàrdies poden ser de 12 hores. O per necessitats de servei degudament justificades que, en les guàrdies controvertides programades fins ara, no s’havien acreditat.

Una imatge del patró dels bombers al parc central de Santa Coloma.

Relacionat

Els bombers es plantegen anar a la vaga pels canvis en la jornada laboral que es preveuen

Fonts sindicals i també de properes a la direcció han reconegut que es deixaran sense efecte les guàrdies operatives de 12 hores perquè el reglament actual deixa de forma no interpretable que les guàrdies han de ser de 24. No serà fins que no s’arribi a un acord amb les diverses parts implicades o que es modifiqui el reglament que regula el funcionament del cos i es detalli exactament què es pot fer que no es tornaran a fer, si fos el cas, cap altre canvi. En tot cas, no es tornaran a programar guàrdies operatives de 12 hores per no generar un malestar que, des de la direcció, es considera sobredimensionat.

El director de Bombers, Jordi Farré, en un acte del cos.

Relacionat

Guàrdies puntuals de dotze hores avisades amb un mes d’antelació i per necessitat del servei

Fonts properes als treballadors consultades han assegurat que interpreten l’anunci dels màxims responsables del cos com “una marxa enrere” i l’assumpció que “hi havia coses que no s’estaven fent bé o, almenys, que no s’estava anant pel bon camí”. Després d’una reunió entre representants sindicals dels bombers i la direcció del cos, la situació s’hauria acabat aclarint i s’hauria confirmat el que Farré ja havia avançat en la trobada matina. D’altra banda, segons les fonts sindicals consultades, també “s’ha pogut copsar que hi ha hagut una manca de comunicació i un cúmul de circumstàncies que tampoc han ajudat a tenir clara la situació abans”.

Etiquetes

Comentaris (16)

Trending