Apartada del mòdul de presos preventius una carcellera que es va encapritxar d’un reclús

El cas es va posar al seu dia fins i tot en coneixement de la policia perquè l’intern hauria insinuat que estava buscant la manera de fugir de la Comella

El centre penitenciari vist des de la Seu de la Justícia.
El centre penitenciari vist des de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

L’amistat massa amistosa d’una agent penitenciària amb un intern en situació provisional va acabar fent recomanable que la funcionària quedés apartada de fer qualsevol activitat o funció relacionada amb el mòdul de preventius. Al tomb de la carcellera hi va haver un notable control i seguiment per descartar que tingués cap relació amb el reclús en qüestió.

Diverses fonts han assegurat que la funcionària es va encapritxar del reclús i aquest li donava peixet. De fet, el pres en qüestió, almenys una temporada, va fer córrer el que seria aparentment el rumor que estava buscant la manera per escapar-se del centre penitenciari. I que hi havia suposadament una agent que estaria disposada a col·laborar amb ell.

Segons les fonts, davant d’això la direcció d’Institucions Penitenciàries va parlar amb la funcionària i hi va haver l’acord que per no alimentar la rumorologia i evitar contactes i que la situació s’escapés de les mans, quedaria al marge del mòdul, fent a partir de llavors els quadrants laborals sense tenir-la en compte a ella per a preventius.

Però abans dels contactes i l’entrevista personal amb la funcionària, segons que han assegurat les fonts, es van fer escorcolls de força calat per mirar de trobar proves que lliguessin directament la funcionària amb el reclús. I és que en algun moment hi va haver la sospita que l’agent hauria pogut facilitar un telèfon mòbil a l’intern a través del qual mantindrien comunicacions. Tot i la notable feina de control, segons les fonts, no es va trobar res de res i destinant l’agent a una altra feina es va tallar la situació.

Comentaris (10)

Trending