Alarma al despatx de policia per l’avís d’un detingut que era positiu de coronavirus

Els especialistes en immigració del cos va detenir aquest dijous un home acusat de falsificar documentació i suposadament es va inventar que era contagiós, amb la qual cosa va generar un gran enrenou

Una imatge del despatx central de la policia.
Una imatge del despatx central de la policia. Toni Solanelles

L’advertència d’un detingut que suposadament era positiu de coronavirus va causar un notable enrenou al despatx central de policia. Especialistes en immigració del cos, segons que han explicat fonts properes al cas, havien culminat una investigació de molt temps. Després d’una llarga i intensa feina, havien enxampat un home acusat de falsificar documentació a l’engròs alhora que feia contraban. Però l’arrest, d’entrada, ha quedat aplacat per l’alarma que ha comportat el suposat contagi de  l’apressat.

La detenció es va practicar fora del despatx. Feia temps que la unitat destinada a estrangeria i fronteres treballava per aclarir el cas. Una vegada arrestat l’home i aquest traslladat al despatx central, ja en les dependències de l’edifici de l’Obac, el detingut ha assegurat estar infectat de Covid. A partir d’aquí s’han hagut de mobilitzar, d’entrada, especialistes mèdics perquè es fessin càrrec del suposat malalt.

L’arrestat seria un contrabandista habitual que usava diverses identitats i que els agents de la policia andorrana feia temps que li anaven al darrere

L’enrenou ha vingut donat llavors per la manca d’instruccions clares sobre com actuar. Diversos funcionaris de policia, segons fonts coneixedores del cas, havien intervingut en l’afer. D’entrada, els agents de l’àrea d’immigració que han portat a terme la investigació i van procedir a la detenció de l’home. Però després també hi van participar uniformats que intervenen de manera habitualment en les diligències burocràtiques i els comandaments que van intervenir en la supervisió del cas.

Les fonts consultades han assegurat que ningú tenia clar si calia enviar a casa els funcionaris que havien estat en contacte amb el detingut suposat infectat de Covid, o si s’havien de quedar aïllats en alguna dependència concreta del despatx central. En tot cas, el neguit va durar durant unes quantes hores fins que finalment es van rebre els resultats de les proves de detecció ràpida de coronavirus. Era un cas negatiu. L’arrestat s’havia inventat que era positiu i contagiós.

L'arrestat seria un contrabandista habitual que usava diverses identitats i que els agents de la policia andorrana feia temps que li anaven al darrere. Aquesta vegada el van enxampar al Pas de la Casa quan, una vegada més, intentava accedir al país amb una de les múltiples indentitats que utilitza. Però va ser descobert i detingut. Després vindria tot l'enrenou.

Comentaris (1)

Trending