Aixequen la suspensió al policia de les amenaces i aquest dimecres torna a la feina

El reconeixement mèdic exigit pel ministre d’Interior no ha mostrat cap anomalia i retorna a la normalitat alhora que el procés judicial continua endavant

Una imatge del despatx central de la policia.
Una imatge del despatx central de la policia. Toni Solanelles

El policia de la unitat de fronteres detingut el 30 d’octubre arran d’un incident que va tenir amb un altre agent, i en el marc del qual el va arribar a amenaçar presumptament de mort, torna aquest dimecres a la feina. El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha deixat sense efecte la suspensió de sou i feina que havia dictat ja fa uns dies. Rossell, en la seva ordre, va condicionar el retorn a la normalitat de l’uniformat a la superació d’una avaluació mèdica. El reconeixement no hauria permès detectar cap anomalia.

Ben al contrari, el policia torna al lloc de feina amb tots els atributs. Això vol dir recuperant l’uniforme i l’arma. Encara que les fonts consultades no ho han pogut precisar, és de suposar que el que no podrà fer l’agent serà acudir al despatx central de l’edifici de l’Obac per canviar-se i per agafar el cotxe amb el qual s’hagi de desplaçar al seu lloc de feina. El procés judicial continua en marxa i l’aute de processament dictat per la batlle -per delictes d’amenaces no condicionals, de discriminació i d’una revelació de secrets que en les diligències practicades fins ara ja pràcticament s’ha fos- establia que l’agent processat té prohibit contactar amb el policia amb el qual es va enfrontar i també tenia prohibit acudir al despatx central. Res no deia del punt on habitualment i des de fa molts anys sol prestar servei l’uniformat.

Els fets van passar a la planta -1 del despatx central de policia.

Relacionat

De bromes pesades a amenaces de difícil compliment

La suspensió decretada en aquest cas era una facultat discrecional del ministre. Rossell va resoldre l’afer, davant de la desídia de la direcció que havia deixat inicialment el cas en mans de la fiscalia, el que va acabar comportant la detenció de l’uniformat, apartant el processat del servei i enviant-lo al metge per assegurar que no té cap voluntat de dur a terme les amenaces proferides i per confirmar mèdicament que tampoc sofreix cap alteració o patologia que pugui fer-lo actuar d’una forma inestable, il·lògica o irracional. Resolts aquests dubtes amb el reconeixement mèdic, des del punt de vista laboral la situació torna a la normalitat. La instrucció judicial segueix el seu curs.

Etiquetes

Comentaris

Trending