El 2023 registra el màxim històric d’incendis amb 307

El director del cos de bombers, Jordi Farré, remarca que un dels motius pot ser el canvi climàtic i destaca que “cada dia hi ha una més cultura de prevenció i la ciutadania avisa més”

Un camió de bombers a la zona de la placeta Font del Puial.
Un camió de bombers a la zona de la placeta Font del Puial. T. S.

El cos de bombers ha realitzat durant el 2023 8.911 actuacions, el que representa un 1,5% menys respecte el 2022 quan se’n van fer 9.050. Destaca, sobretot les 307 intervencions que van haver de fer arran d’incendis, el que suposa el màxim històric amb un creixement de l’11,5% si ho comparem amb l’any anterior. El director del departament, Jordi Farré, remarca que “hem actuat en menys casos, però potser són menys greus” i ho atribueix no només al canvi climàtic, sinó també al fet que hi ha una major cultura de la prevenció.

Els bombers van haver d’actuar durant el 2023 en 307 incendis, el que suposa el rècord històric, tal com ha exposat Farré durant el seu discurs amb motiu del patró del cos. Això suposa un increment de l’11,5% si ho comparem amb les actuacions que van fer el 2022 per aquest mateix motiu. Tot i l’elevat nombre, remarca que “la gravetat és menys greu”. Exposa que “cada dia hi ha més cultura de la prevenció i la ciutadania avisa més per una mala combustió o per un fum negre de la xemeneia”. El canvi climàtic és un altre dels motius que podrien explicar l’increment. Segons el director del cos, “parlar d’incendis forestals al mes de març o desembre era més difícil fa uns anys i ara és molt més fàcil”.

Per la seva part, la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, ha explicat que davant l’increment dels incendis i tal com ha explicat Farré en el seu discurs, “estem reflexionant per incidir que disposin de més mitjans”. Remarca que s’està fent una formació continuada als bombers i en el cas de les torres d’Escaldes “s’estan establint protocols i plans d’evacuació determinats”.

Ha tornat a insistir que “estan construïdes d’una manera determinada amb més mitjans que fa vint anys, disposant de dos ascensors en lloc d’un, molts més sistemes tallafocs i altres que s’han implementat”.

Etiquetes

Comentaris

Trending