Instal·laran reflectors en tot el perímetre de l’esllavissada per tenir controlats els moviments al mil·límetre

Els tècnics que fan el seguiment del despreniment han definit aquest matí els indrets on s’han de col·locar les fites que permetran el control de la zona via làser

-
-
Els tècnics que fan el seguiment del despreniment que hi va haver dissabte de la setmana passada a la parcel·la denominada ‘La Portalada’ han definit aquest matí els punts on s’han de col·locar tot un seguit d’indicadors reflectants que han de permetre tenir controlat qualsevol moviment que hi hagi a la muntanya per poc perceptible que sigui. El control es farà via làser. Les fites s’haurien de començar a col·locar avui mateix.

L’objectiu de la instal·lació dels reflectors és poder tenir controlat tot el contorn de l’esllavissada haguda i, fins i tot, resseguir el perímetre de tot aquell espai que hi ha hores d’ara més risc que caigui. Fins ara s’havia fet un control a partir del làser de què disposen els bombers, però la fiabilitat d’aquest és molt menor del que es col·locarà de manera permanent per tenir sota vigilància el talús que hi ha enfront del Punt de Trobada. Els equips que s’hi instal·laran, segons les fonts, són capaços de detectar moviments a partir, aproximadament, d’un mil·límetre.

Això permetrà als responsables de la seguretat adoptar les decisions que s’escaigui. Des de desallotjar alguns punts concrets a establir, si calgués, els talls de trànsit convenients. Segons les fonts consultades, més enllà del fet de poder disposar del material que cal col·locar, que no estaria pas tot encara al Principat, també s’estava estudiant aquest matí la fórmula per procedir a ubicar els espiells en els llocs que s’hagi establert amb la màxima seguretat per a les persones que hauran de fer l’operació, i que en principi són agents del cos de bombers.

Més enllà d’això, tots els experts que treballen en l’anàlisi de l’esllavissada i segurització del terreny estan molt pendents de la meteorologia. Esperen que diumenge a la tarda i la matinada de dilluns caigui un xàfec que pot ser notable a la zona i això suposi una veritable prova de foc per veure el comportament real del talús. De terra i petits rocs en continuen baixant amb assiduïtat però sense provocar cap perill hores d’ara. 

El més conflictiu és el terreny que queda just damunt del magatzem comunal, derruït en gran part per la part posterior, i que conscients tots els tècnics que s’ha de desprendre en qualsevol moment no se’n sap el comportament exacte que pot tenir ni menys encara la repercussió. L’edifici comunal ja es dóna per perdut i en gran mesura s’ha tret tota la maquinària i material que hi havia a l’interior.

-

Relacionat

L'esllavissada no és per als badocs
-

Relacionat

Els geòlegs descarten que l’esllavissada del Punt sigui causada per un moviment natural de terres
-

Relacionat

Restablerta totalment la circulació a la zona de l’esllavissada
Vista de l'estat de l'interior del magatzem comunal des de l'exterior.

Relacionat

La darrera direcció facultativa de l’obra esllavissada va advertir el comú del risc en plegar
-

Relacionat

Advertència Chevalier
El mur vertical de sosteniment amb la parcel·la plena d'aigua molt abans d'aquest dissabte.

Relacionat

Els reforços dels ancoratges a ‘La Portalada’ reclamats pels tècnics mai no es van arribar a col·locar
Despreniment hagut vers les 7 d'aquesta tarda.

Relacionat

La muntanya continua amenaçant (i amb força) al Punt de Trobada
L'esllavissada d'aquest matí.

Relacionat

Govern, comú i Batllia feia més de tres anys que sabien de la inestabilitat del terreny esllavissat

Comentaris

Trending