L'esllavissada no és per als badocs

Policies i agents comunals tenen l'objectiu d'evitar que els vehicles redueixin la velocitat al Punt de TrobadaLa temuda jornada de trànsit del 15 d'agost se salda sense grans retencions

Els quatre quilòmetres de sortida per la frontera francoandorrana ha estat la retenció més important en una jornada que es preveia molt conflictiva pel que fa al trànsit i que s'ha saldat sense grans problemes en el primer dels quatre dies del pont de la Mare de Déu d'Agost. L'accés al país des de la Seu d'Urgell havia de ser la via més conflictiva, ja que segons les previsions de Mobilitat per la frontera del riu Runer han d'entrar aquests dies uns 39.000 vehicles.

Fins diumenge han d'entrar al país uns 57.000 vehicles en les dates de l'any amb més moviment circulatori. El dia 15 d'agost, que és festiu representa un dels moments àlgids. La jornada, però, ha acabat sense les complicacions esperades i, en part per la tasca que s'ha fet a la zona de l'esllavissada a la CG1 per evitar l'anomenat 'efecte badoc', el causat per la gent que redueix la velocitat per mirar el que ha passat quan ha tingut lloc un accident de trànsit o algun altre fet puntual. L'objectiu de la policia i dels agents comunals ha estat activar la circulació en la zona per evitar les cues.

D'aquesta manera, les retencions han estat inferiors, fins i tot, a la de la majoria de caps de setmana. S'ha arribat als tres quilòmetres al migdia d'entrada i de sortida del país. Després les retencions han tingut lloc a l'entrada a Sant Julià de Lòria en sentit nord. A les dues del migdia la circulació era fluida a tota la xarxa viària, un fet sorprenent tenint en compte que estem al bell mig del mes d'agost.

A la tarda, a partir de les tres, hi ha hagut cues de sortida per la frontera francoandorrana, un fet habitual en caps de setmana i sobretot el diumenge a la tarda. El desig de Mobilitat, la policia, i el servei de circulació comunal de Sant Julià de Lòria és que aquesta tònica sigui la mateixa durant els dies que queden de l'anomenat pont de la Mare de Déu d'Agost.

Per la frontera del riu Runer han d'entrar quasi 40.000 vehicles

Les xifres, però, indiquen que en un moment o altre es pot provocar un gran embús. Pel riu Runer han d'entrar quasi 40.000 vehicles i les previsions d'ocupació hotelera indiquen que més d’un 80% dels llits que ofereix el país estiguin plens durant aquests dies. Una de les nits més forta és la de divendres a dissabte. Un altre factor a tenir en compte són els desplaçaments per un dia que puguin fer els turistes que són a les zones pròximes a Andorra, com l'Alt Urgell, el Pallars o la Cerdanya. Hotels, càmpings i cases de turisme rural de l'Alt Pirineu han penjat el cartell de complet aquest pont i l'ocupació en algunes indrets és del 100%. La incògnita, ara, és saber si amb la prevenció de l'anomenat 'efecte badoc' al lloc de l'esllavissada de la CG1 n'hi haurà prou per facilitar la fluïdesa del trànsit.

 

 

 

Comentaris

Trending