Restablerta totalment la circulació a la zona de l’esllavissada

Els tècnics recorden que hi continuarà havent petits despreniments que no tindran més efecte que la generació de pols que poden dificultar la visibilitat

Comentaris

-
-
El tram de carretera afectat per l’esllavissada de dissabte ja torna a estar operatiu al cent per cent. L’accés al país, doncs, per la frontera espanyola es pot fer des d’aquest migdia amb total normalitat, i amb tots els carrils disponibles. Això sí, com que encara es preveuen moviments de terra en el talús de ‘La Portalada’, hi pot haver afectacions en la visibilitat per la pols que els petits despreniments previsibles poden generar. La policia continua al control de la situació.

Els vehicles de tota mena, inclosos els pesants, ja poden circular amb tota normalitat pel tram de la CG-1 malmès o inutilitzat, al final, durant quatre dies. Les obres de contenció que des de dilluns s’han fet a l’espai han permès reobrir la carretera amb més celeritat del previst, i els informes tècnics avalen que la via es pot utilitzar amb total seguretat. El monitoratge per la seva part continuarà sent constant. 

Els especialistes recorden que es preveuen encara petits despreniments de purga que no tindran més afectació que l’aixecament de pols. Per aquest motiu, i donat que la visió podria veure’s afectada momentàniament, la policia és present a la zona per tal d’assistir els conductors i tallar el trànsit en cas necessari. La resta del desplegament logístic i sanitari especial que s’hi ha desplegat durant aquests dies queda desactivat. 

Tal com ja es va avançar dimarts, l’aparcament exterior del centre comercial també queda restablert. En la part més propera al sud els vehicles poden aparcar-hi amb tota normalitat. En la meitat nord, més a prop de la zona de l’esllavissada, s’hi permet la circulació però no l’estacionament. Restablir el normal accés per l’entrada hispanoandorrana aquest dijous a tot estirar era una prioritat atès que estem davant d’un dels ponts cabdals d’afluència turística i, per tant, de repercussió econòmica per al país.

Previsió de trànsit i ocupació 

Durant els pròxims dies i a partir d’aquest dijous el departament de Mobilitat preveu una entrada de 57.000 vehicles al Principat. La majoria d’aquests, prop de 39.000, accedirien per la frontera del riu Runer. Es tracta d’una proporció similar a la d’anys anteriors. Donat que la circulació per la CG1 ha quedat totalment restablerta, no es preveuen més retencions de les habituals a la zona. Així i tot, Mobilitat recorda que es pot consultar la previsió de les hores de trànsit més conflictives a www.mobilitat.ad/mapa/ca/previsions

També la Unió Hotelera ha fet públiques les seves previsions per al pont de l’Assumpció, en aquest cas quant a l’ocupació. Es preveu que més d’un 80% dels llits que ofereix el país estiguin plens durant aquests dies. Especialment alta es preveu l’ocupació a Escaldes i Encamp, mentre que a Sant Julià serà on menys ocupació es preveu que es registri. Les nits més fortes haurien de ser la de dijous per divendres i la de divendres per dissabte.

La mitjana s’hauria de situar en les quatre properes nits al tomb del 82% al conjunt del país. Per parròquies, Encamp -sense el Pas de la Casa, que només ocuparà la meitat de places- superaria el 90% i Escaldes aniria més enllà del 91%. Canillo (85%), Andorra la Vella (85%) i la Massana (88%) també queden per sobre de l’ocupació mitjana mentre que Ordino (69%) i Sant Julià (56%) queden clarament per sota.

 

Comentaris (1)

Trending