La rotonda del Punt de Trobada costaria 1,85 milions i estarà enllestida el 2022

L’obra és de les poques que se salven de l’aturada d’inversions marcada al pressupost i s’emmarca dins del projecte global de reforma de la CG-1 encetat el 2015

La rotonda es construirà molt a prop de l'antic Punt de Trobada.
La rotonda es construirà molt a prop de l'antic Punt de Trobada. Altaveu

La futura rotonda que se situarà al costat de l’encara Punt de Trobada tindria un cost 1,85 milions d’euros. Aquest és el càlcul fet pels tècnics del departament d’Ordenament Territorial. L’obra s’emmarca en un projecte més global de diferents actuacions que han de permetre millorar la general 1 en diferents trams, des de la Margineda fins a la frontera. El punt de gir hauria d’estar enllestit al llarg del 2022.

Així queda de manifest en el pressupost per al 2021, enviat pel Govern al Consell General on la inversió està contemplada, tot i que amb un ritme molt més lent del que es volia inicialment, a l’espera de com evolucioni la situació econòmica i la crisi del coronavirus. Tot i la contenció en la inversió que contemplen els comptes per a l’exercici vinent, una de les actuacions que sí que té una partida per a continuar amb les millores a la general 1, un projecte global que inclou actuacions en diferents punts de la via, entre la rotonda de la Margineda i les instal·lacions del riu Runer.

En concret, els diners que es reserven pugen a 1,495 milions d’euros que s’han de destinar a tres punts. El primer, “adquirir els terrenys dins del marc de la Llei d’expropiació per poder eixamplar la CG1 i la nova rotonda al torrent dels Hortells”. En segon, “eixamplar i rectificar la CG1 a la zona Tolse a l’amplada del Pla sectorial de les carreteres generals, millorant la viabilitat” a banda de “dur a terme la rotonda en proximitat de la Bora Sabaté i continuar amb els treballs necessaris” a la via. Per últim, també hi ha una part dels diners destinats a l’assistència tècnica necessària per tirar endavant els treballs.

La rotonda es construirà molt a prop de l'antic Punt de Trobada.

Relacionat

La construcció de la rotonda a la Borda Sabaté fa un pas més amb la redacció del projecte definitiu

En la documentació enviada al Consell General per a la seva aprovació, s’indica que el preu estimat pels tècnics del departament és d’1,85 milions. La partida prevista hauria de permetre engegar la construcció l’any vinent i acabar-la el 2022.

Rotonda a banda, el Govern deixa clar que, quan es pugui recuperar el ritme inversor frenat pel coronavirus, vol culminar el projecte global de millora de la general 1. De fet, des del 2015 en diferents actuacions ja s’ha fet una despesa superior als 10 milions d’euros. I la previsió és que en els exercicis vinents s’hi destinin 5,42 més. En part, per a la rotonda al costat de l’actual Punt de Trobada, que ha de permetre que els conductors que surtin del centre comercial no hagin d’anar fins a la frontera a donar la volta si volen circular cap al centre del país. L’altra gran partida se l’endurà tota la millora de la carretera a la zona de Tolse, uns tres milions d’euros.

Comentaris (16)

Trending