El risc que hi hagi amiant a l’edifici ajorna encara més l’enderroc de la clínica de Santa Coloma

El fons de reserva ha encarregat una anàlisi de l’immoble per detectar si hi ha aquest material perillós i a on per poder tirar-lo a terra de forma segura

L'antiga clínica de Santa Coloma.
L'antiga clínica de Santa Coloma.

L’antiga clínica de Santa Coloma té els dies comptats. Les dependències del que fou durant anys el principal centre sanitari del país han de ser enderrocades en els pròxims mesos, una actuació que la mateixa CASS i el fons de reserva, propietari de l’immoble, fa temps que consideren imprescindible per la manca de seguretat dels espais. Ara, i després que el projecte es mantingués al pressupost pel 2021, es fa un primer pas: prèviament a tirar a terra l’edifici, cal analitzar si hi ha o no amiant.

Des del fons de reserva s’han adjudicat ara aquests treballs previs. Així, s’ha contractat l’empresa Aléa Contrôles per procedir a la identificació i a la localització de materials que puguin contenir aquesta substància, així com altres elements contaminants a la clínica abandonada. Es tracta d’una tasca necessària per poder realitzar posteriorment l’enderroc amb plena seguretat, especialment pels operaris que assumeixin aquesta obra.

El fons de reserva destinarà 16.709,55 euros a aquesta feina. Per realitzar-la, l’empresa contractada disposarà d’un termini màxim d’un any. I, per tant, el procés d’enderroc encara s’endarrerirà una mica més, malgrat que ja figurava inclòs al pressupost d’aquest 2020.

L'antiga clínica de Santa Coloma.

Relacionat

El pressupost confirma que el 2021 s’enderrocarà l’antiga clínica de Santa Coloma

Fa anys que des de l’entitat propietària de l’immoble i, també, des de la CASS es vol tirar endavant aquesta actuació. I és que es considera que l’edifici, abandonat fa temps per estar situat en una zona de risc de caiguda de rocs, suposava un risc de seguretat per persones que hi poguessin accedir. També s’entenia que afectava el valor d’altres propietats properes, també del fons. L’obra però es va anar ajornant, ja que l’edifici actuava com a protecció per altres blocs de l’entorn i calia, prèviament, construir uns elements de seguretat que suplissin aquesta funció.

En el pressupost del 2021 ja es mantenia la partida per construir aquestes proteccions així com la necessària per tirar endavant l’enderroc que, però, encara haurà d’esperar. Abans caldrà analitzar si l’immoble, com tot fa preveure tenint en compte quan es va edificar, conté amiant. I, en cas afirmatiu, saber a on per`poder definir com es farà la seva retirada.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending