El recinte multifuncional costarà més de tres cops el previst inicialment

Segons s’indica en el pressupost pel 2022, la inversió prevista per a la infraestructura passa dels 10,2 milions estimats el 2021 a 35,65, dels quals 33,1 per a la construcció del propi edifici

Espectacles com el Cirque du Soleil són els que acolliria el recinte multifuncional.
Espectacles com el Cirque du Soleil són els que acolliria el recinte multifuncional.

El recinte multifuncional és un dels projectes estrella del Govern. Fa temps que es defensa a capa i espasa la seva necessitat com a escenari de grans esdeveniments turístics, com ara el Cirque du Soleil. El pressupost per al 2022 ha de marcar el tret de sortida, ara ja sí definitiu, a la construcció de l’espai. Si es fa cas a les previsions, això sí, el cost de la instal·lació seria elevat. Molt elevat. En total, s’estima una inversió de 35,65 milions d’euros.

Un cop seleccionada definitivament la ubicació, a l’aparcament d’autobusos davant el mateix edifici administratiu, el Govern vol posar fil a l’agulla per tirar endavant un projecte que es considera clau per al futur, sobretot per la capacitat d’atracció de turistes. Ara bé, la informació que revela el pressupost per a l’any vinent evidencia que la inversió necessària per construir el recinte multifuncional serà molt més important que la que s’havia apuntat en anys anteriors.

2022 ha de marcar l’inici de la construcció de la infraestructura. Tot just, però, els primers passos. De fet, la partida destinada és d’1,3 milions d’euros, dels quals 1,2 són per a la realització dels estudis i projectes tècnics necessaris per poder començar les obres. La inversió forta es distribuirà entre els 2023 i el 2025.

La parcel·la de l'antiga seu del COEX albergarà l'edifici multifuncional.

Relacionat

Una taxa turística més baixa que a Barcelona per un multifuncional que al 100% serà davant de Govern

Les previsions del Govern estableixen que, per a cada un d’aquests exercicis, l’Estat haurà d’aportar fins a 11,45 milions d’euros. D’aquests, onze per als treballs pròpiament dits i 450.000 per a més estudis i la direcció del projecte. Serà el 2025 quan el recinte multifuncional, si res es torça, estigui enllestit.

És a dir, sumant la previsió per als pròxims quatre anys, la inversió es dispararà de forma important. Fins als 35,65 milions d’euros. D’aquests, 33,1 es destinaran directament a l’edifici i la resta a treballs complementaris com ara la realització del projecte i el seguiment de la seva construcció. Es tracta d’una xifra molt superior a la que s’havia estimat en anteriors projectes de pressupost. Sense anar més lluny, en l’aprovat per a aquest 2021, el cost es quedava en tot just 10,2 milions.

Comentaris (19)

Trending