Una taxa turística més baixa que a Barcelona per un multifuncional que al 100% serà davant de Govern

El cap de l’executiu revela que ja està tancat totalment l’acord amb el comú d’Andorra la Vella per ubicar el recinte a l’aparcament de l’antiga seu del COEX i que la corporació assumeixi el lloguer dels terrenys que encara són propietat privada

La parcel·la de l'antiga seu del COEX albergarà l'edifici multifuncional.
La parcel·la de l'antiga seu del COEX albergarà l'edifici multifuncional.

Xavier Espot, ha confirmat que la taxa turística entrarà en vigor al llarg del 2022. La figura, ha afirmat, està consensuada amb el sector i ha volgut tranquil·litzar els empresaris que serà inferior a la que es paga a llocs de l’entorn, com ara Barcelona. També ha avançat que part dels ingressos serviran per tirar endavant la construcció, ara sí al 100% a l’aparcament de l’antiga seu del COEX, del recinte multifuncional. L’acord amb el comú d’Andorra la Vella inclou que serà la corporació parroquial qui afronti el pagament de la part del terreny que segueix sent privada.  

La taxa, doncs, serà una realitat l’any vinent. Espot ha afirmat que “s’ha consensuat amb els actors empresarials i amb els representants dels sectors directament afectats” i ha de convertir-se en un “impost finalista” que “ha de servir per finançar projectes que contribueixin a millorar la qualitat dels serveis turístics, desestacionalitzar l’afluència de visitants, diversificar l’oferta del país i maximitzar al màxim l’experiència positiva dels clients”. En declaracions posteriors, ha assegurat que tots els detalls estan “gairebé tancats”. De fet, ha donat entendre que també ho estan els imports que es pagaran, però no els ha volgut revelar.

Sí que ha volgut aclarir que les xifres seran similars a les de països o zones de l’entorn. Així, ha assegurat que serà més baixa que la que s’aplica a Barcelona, que oscil·la entre els 0,65 euros per persona i dia i els 2,25 en funció del tipus d’establiment on s’allotgi el turista.

El pàrquing de la Plaça de Braus és la ubicació que té més números per acollir el multifuncional.

Relacionat

El recinte multifuncional anirà “al 90%” a l’aparcament de davant de Govern

Part dels ingressos dels primers anys de vida de la taxa turística serviran per impulsar un projecte que es considera clau: la construcció del recinte multifuncional. Espot ha confirmat que anirà davant de l’edifici del Govern, a l’aparcament que hi ha al costat de l’antiga seu del COEX, ara convertida en centre de vacunació. En aquest sentit, ha destacat “la cooperació amb el comú d’Andorra la Vella”, que serà qui es faci càrrec del lloguer d’aquelles parts de la parcel·la que encara són de propietat privada, inclosa la de l’edifici on ara es concentra el procés de vaccinació.

Sobre aquest punt, ha volgut posar en relleu aquesta col·laboració i fer una reflexió. “Tenint en compte les dificultats de finançament del Govern, hi ha més projectes que potser hem de treballar amb cooperació entre administracions”, ha indicat.

Comentaris (1)

Trending