El recinte multifuncional anirà “al 90%” a l’aparcament de davant de Govern

Torres Falcó confirma que els ingressos de la taxa turística ja s’inclouran en el pressupost per a l’any vinent, tot i que encara s’ultima la llei que ha d’establir la nova figura

El pàrquing de la Plaça de Braus és la ubicació que té més números per acollir el multifuncional.
El pàrquing de la Plaça de Braus és la ubicació que té més números per acollir el multifuncional. ARXIU

El Govern, ara sí, vol accelerar amb el recinte multifuncional, un dels projectes que es consideren claus per al futur del turisme. El ministre del ram, Jordi Torres Falcó, ha explicat que s’està treballant ja en el plec de bases per al seu disseny. L’indret on s’ubicarà serà amb gairebé tota probabilitat –“al 90%”, ha dit- a l’aparcament de davant de Govern. Un altre projecte de l’executiu és la implementació de la taxa turística, els ingressos de la qual ja es contemplen al pressupost per al 2022.

La infraestructura fa temps que està als plans de l’executiu, però ara és quan de debò es vol impulsar de forma decidida. Tant que, com ha apuntat el ministre, “ja estem preparant el plec de bases per licitar-la”. En concret, la redacció del projecte. És a dir, decidir com serà.

Perquè el que és el lloc, la ubicació, gairebé està definida, tret de gran sorpresa. Torres Falcó ha apuntat que “al 90%” se situarà a l’aparcament de davant de Govern, al costat de l’antiga seu del COEX i actual centre de vacunació. És, de fet, l’indret pel qual també aposta el comú d’Andorra la Vella.

Un altre projecte clau per a l’executiu per al sector és la taxa turística. També s’hi treballa per aplicar-la l’any vinent. De fet, al pressupost pel 2022 ja es preveu ingressos per aquesta nova figura, que s’haurà d’establir per llei.

És aquest text el que s’està ultimant. Torres ha apuntat que s’ha compartit amb les entitats que representen les empreses. Fonts del sector han explicat Altaveu que es valora positivament el fet que es pugui fer aquesta feina conjunta. Per ara, s’ha compartit l’estudi comparatiu fet de diferents models de països europeus. El que agafa força és una taxa per dies amb un màxim de dues setmanes. Els menors de dotze anys no pagarien.

Etiquetes

Comentaris

Trending