El PS avaluarà si cal demanar “responsabilitats” per l’estat de l’antiga ambaixada a Brussel·les

El conseller general Jordi Font ha elevat tota una sèrie de preguntes a Govern per conèixer l’estat real de l’edifici que, denuncia, pot haver estat víctima “d’un acte de deixadesa total” per part de l’Estat

Edifici de l'antiga ambaixada d'Andorra a Brussel·les.
Edifici de l'antiga ambaixada d'Andorra a Brussel·les. ARXIU

El Partit Socialdemòcrata vol tenir tots els detalls de l’estat de l’edifici que havia estat la seu de l’ambaixada andorrana a Brussel·les. És l’objectiu de la bateria de preguntes, que govern haurà de respondre per escrit, sobre l’immoble. Des de la formació no es descarta demanar “responsabilitats” a qui es pugui imputar a desatenció de la qual ha estat víctima l’antiga legació diplomàtica.

Segons ha informat el grup parlamentari en un comunicat, les preguntes es fan seguint el debat que es va mantenir dijous passat durant la votació de la proposta de desafectació de l’edifici. Les ha formulat el conseller general Jordi Font, que afirma que va quedar “esgarrifats” quan es va llegir l’informe que justificava la mesura tot explicant l’estat de l’immoble. I es lamenta que “les respostes que va oferir el ministre no van contribuir a aclarir els dubtes”.

Els consellers del PS, Quim Miró, Carles Sánchez i Jordi Font.

Relacionat

El PS denuncia el “lamentable” estat de l’antiga ambaixada d’Andorra a Brussel·les

Per això, s’ha optat per presentar aquesta acció. Es confia que les respostes ajudin a aclarir l’estat en què es troba l’edifici i esvair la preocupació pel que sembla un “acte de deixadesa total” per part de l’Estat andorrà, i en un edifici catalogat com d’històric.

Concretament, es demana pel projecte arquitectònic o d’enginyeria per a les obres de manteniment i de refacció de l’edifici i quin és el tècnic que l’ha elaborat. També es vol saber com i quan es preveu fer l’adjudicació dels treballs i el calendari previst d’execució de les obres. Finalment, es vol conèixer el pressupost de l’execució dels treballs i a quin ministeri s’imputa la despesa. Del que es desprengui de les respostes, i de confirmar-se la manca de manteniment de l’edifici, els consellers socialdemòcrates no descarten demanar “responsabilitats a qui pertoqui”.

Comentaris

Trending