El PS assegura que la proposta de pisos a la clínica de Santa Coloma és “riure’s de la gent”

Des del partit reclamen que es facin públics els estudis que avalen aquest projecte i la reforma de l’edifici, com un moviment de “transparència política”

Pere Baró i Gerard Alís a la compareixença d'aquest dimecres.
Pere Baró i Gerard Alís a la compareixença d'aquest dimecres.

El Partit Socialdemòcrata s’ha pronunciat després de l’anunci per part del Govern de la proposta per convertir l’antiga clínica de Santa Coloma en pisos de lloguer accessible. El primer secretari, Gerard Alís, ha afirmat que és “riure’s de la gent”, el fet de voler emplaçar aquests habitatges en un edifici que té un alt risc de caiguda de roques. A més, s’ha reclamat que es mostrin els estudis que avalen aquesta reforma i també la construcció de proteccions que farien possible portar a terme el projecte.

“És riure’s de la intel·ligència de la gent”, ha assegurat Alís respecte a voler construir habitatges accessibles a l’antiga clínica de Santa Coloma. D’una banda, s’ha acusat al Govern de voler emplaçar aquests pisos en un edifici que, apunten, s’ha volgut enderrocar des de fa temps, “la partida per fer-ho fa anys que està al pressupost, i era força elevat per tal de mantenir la seguretat”. Malgrat això, no s’havia fet perquè, segons explica Alís, sempre se’ls havia dit que “alguns estudis tècnics indicaven que inclús era millor mantenir-lo perquè servís de barrera amb els rocs que podien caure”. Per aquests motius ha apuntat que es vol reformar per col·locar allà la gent que no té recursos.

La proposta del Govern, però, no incloïa únicament la reforma de l’edifici, sinó també una partida quantiosa per tal de crear una barrera que el protegís d’aquests perills. Inclús es va assegurar que es tenien uns estudis que avalaven aquesta forma de fer. Respecte a això, Alís ha apuntat que “pot ser el cost que suposa una protecció no compensa, i paga més la pena fer un edifici en un altre lloc”. A més, tan Alís, com el Secretari d’Organització, Pere Baró, han reclamat al Govern que mostri els resultats d’aquests estudis, en un exercici de “transparència”. També per poder emetre una opinió ferma, tot i que han estat bastant clar que la proposta no compta amb el favor del PS, “voldríem veure’ls i també saber la viabilitat econòmica”.

En aquest sentit, el PS també ataca al fet que sigui un immoble que pertany al fons de jubilació, i que Alís ha assegurat que “sempre ens han dit que els actius de la CASS no es podrien invertir, i ara ja és possible”. Per tant, Baró ha puntualitzat que “a la nostra proposta se li ha dit que no únicament per ser del PS”. També s’ha fet referència a les paraules del ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, que va titllar la formació de “populistes” i la seva proposta com un “brindis al Sol”. Enfront d’això, Baró ha assegurat que “no poden ser un brindis al Sol quan es diu d’on surten els diners i on són destinats”.

Alís i Baró han continuat arremetent cap a la política social del Govern, asseguratn que “no hi ha cap mesura concreta a nivell d’habitatge”. Baró ha puntualitzat que els preocupa la situació que deixa l’actual Executiu, “és una societat amb problemes d’habitatge, econòmics, sous baixos, i una considerable pèrdua de poder adquisitiu, treballen pels que ja són rics”. Finalment, ha puntualitzat que el que més els hi ha molestat de tot ha estat l’anunci d’aquesta proposta, i el descobriment dels estudis, “sense dir res, no els ha vist ningú per poder veure si això és factible o no”. Malgrat tot, la formació assegura que té “la mà estesa” per tal de treballar en aquesta problemàtica.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending