Les obres del projecte Node d’Andorra Telecom començaran el gener i duraran trenta mesos

El consell d’administració de la parapública ha acordat adjudicar la construcció de l’edifici, la seva seu social, a la UTE Cevalls – Locubsa, per un import de 24,5 milions d’euros

Comentaris

Una simulació de com hauria de quedar el futur edifici Node vist des del sector del carrer Sant Salvador.
Una simulació de com hauria de quedar el futur edifici Node vist des del sector del carrer Sant Salvador. andorra telecom

Les obres del projecte Node d’Andorra Telecom començaran el gener i duraran trenta mesos. El consell d’administració de la parapública ha acordat adjudicar la construcció de l’edifici, la seva seu social, a la UTE Cevalls – Locubsa, per un import de 24,5 milions d’euros, segons informa Andorra Telecom aquest dimarts mitjançant un comunicat. El projecte s'ha de bastir en bona part de la parcel·la que estava destinada al The Cloud.

La de Cevalls-Locubsa era la millor oferta millor valorada d’entre les dues que van optar a la licitació dels treballs constructius, almenys quant al preu. L'altra proposta l'havia fet la UTE Pidasa-Progec, amb l'exministre d'Ordenament Territorial Víctor Filloy com a gerent, i amb un muntant aproximat de 27 milions d'euros. El projecte Node, segons el comunicat de la companyia, minimitza l’impacte volumètric de l’edifici i s’integra a la trama urbana amb l’objectiu de seguir mantenint les places públiques actuals i continuar facilitant el flux de vianants entre les zones comercials de l’avinguda Meritxell i de Prada Ramon.

La plaça actual coneguda amb el ‘mal nom’ de The Cloud quedarà reduïda, però la superfície que ocuparà el nou edifici serà substituïda per una plaça enjardinada al terrat de la futura seu de la companyia, que tindrà accés públic

Andorra Telecom, conscient de l’ús actual dels espais públics per part de la ciutadania, ha acordat cedir-los a la ciutat i impulsar una arquitectura coherent i respectuosa. Així doncs, gairebé el 50% de la superfície de la parcel·la edificable es mantindrà com a places per donar servei a la ciutadania: el projecte constructiu permetrà disposar d’una plaça de més de 1.000 m2 davant de l’avinguda Meritxell (menys del que hi ha ara, això és clar) i d’un espai públic de més de 1.850 m2 davant del carrer Sant. Salvador. I, a més, incorpora un nou espai públic per als ciutadans. Es tracta d’un gran terrat enjardinat d’uns 500 m2, una superfície equivalent a la planta de la nova construcció de l’edifici.

D'aquesta manera, el que es perd en peu pla de l'actual plaça es guanya en un nivell superior al qual caldrà arribar amb un ascensor públic exterior que s'ha afegit en les modificacions del projecte inicialment fet pel despatx d'arquitectura Orteu-Riba, que ha estat òbviament també l'encarregat d'introduir les modificacions que s'han cregut convenients de comú acord amb Andorra Telecom i altres institucions implicades, com pot ser el comú d'Andorra la Vella.

La parapública, a més, destinarà prop d’un terç de la superfície interior de l’edifici Node a la ciutadania i a altres institucions, incloent-hi els més de 2.000 m2 que es destinaran a un espai cultural accessible des de l’Avinguda Meritxell. L’edifici aprofitarà a través d’una arquitectura racional diferents estratègies bioclimàtiques per assolir una excel·lent eficiència energètica, i utilitzarà la vegetació pròpia del país en cobertes, terrasses i places.

Els espais interiors seran oberts, dinàmics i flexibles, un fet que permetrà la seva adaptabilitat a l’evolució de les necessitats al llarg del temps. El nou edifici utilitza la fusta com a element distintiu de la construcció i materials de baix impacte mediambiental, amb una aposta per la sostenibilitat en cadascun dels detalls i plantejaments constructius.

Comentaris (21)

Trending