Un lloguer de cotxes, una de les opcions per als annexes de l’heliport

El comú de la Massana s’ha mostrat satisfet amb el projecte presentat pel Govern, i que permetrà treure la infraestructura actual, situada gairebé al centre de la parròquia

Ubicació del futur heliport.
Ubicació del futur heliport.

El Govern ha presentat part del projecte d’heliport nacional, que aviat se sotmetrà a exposició pública, a més de l’estudi de viabilitat de l’oferta que es té actualment per part d’Helinord i Heliand. Les instal·lacions, que podrien comptar amb un comerç de lloguer de cotxes, se situaran en uns terrenys cedits pel comú de la Massana. La cònsol menor, Eva Sansa, afirma que estan satisfets amb el que es preveu per a l’heliport, i que l’objectiu principal que es tenia des de la corporació era poder treure l’actual de la zona on està ubicat.

Sansa afirma que el comú no està per a res desvinculat de l’heliport, però que és un projecte que es portarà a terme des de Govern i que des de la corporació, en certa manera, ha fet la feina que li pertocava. Pel que fa al projecte presentat, afirma que “per a nosaltres és una molt bona notícia i esperem que progressi de manera molt positiva”. L’objectiu principal, explica Sansa, “és poder treure l’heliport, que actualment està al centre de la Massana, i poder portar-lo a un altre emplaçament de no fos aquest”. Insisteix a dir que s’ha de veure des d’un aspecte beneficiós, que es fa responent a les queixes i les demandes de la ciutadania i els veïns dels voltants de l’actual heliport.

De fet, la localització actual de l’heliport ha portat més d’un mal de cap a la corporació, tot i que Sansa afirma que la ciutadania ha estat molt pacient i respectuosa. Però bé és cert que els helicòpters passen molt a prop de les cases que se situen a la zona, creant cert perill, i que el soroll pot arribar a ser força molest per als veïns. D’aquesta manera, la cònsol menor justifica que es posessin a disposició els dos terrenys que ocuparà actualment l’heliport i el complex comercial que l’acompanyarà.

Representació de com es distribuiran els espais a l'heliport.

Relacionat

Pas endavant amb un heliport sense hotel però el cost del qual s’enfila fins als nou milions d’euros

En aquest sentit, Sansa ha remarcat que es complirà així amb el que s’havia establert al ple de bases, que era comptar amb unes zones annexes. En un primer moment, tal com es va explicar a l’exposició del projecte, s’havia proposat un complex hoteler que s’ha hagut de descartar a causa de la Llei del sòl. La següent opció ha estat un seguit de comerços, “per tal de donar-li una mica més de sortida econòmica”, apunta la cònsol. De fet, exemplifica amb el plantejament d’ubicar-hi un comerç de lloguer de vehicles, “per si mai arriba ningú amb helicòpter i necessita un mitjà per poder-se desplaçar”.

Pel que fa al plantejament de cara a la ciutadania, Sansa puntualitza que en cas d’haver de fer una reunió de poble o presentar l’heliport als veïns de la Massana, s’hauria de fer conjuntament amb el Govern. “Nosaltres, a nivell de comú, l’únic que hem fet és posar a disposició aquests terrenys, i a partir d’aquí ells han fet totes les fases, i seran qui portaran a terme la licitació”, afirma la cònsol menor.

EL PROJECTE DEL TELEFÈRIC DEL PIC DE CARROI, DESCARTAT

Uns dies enrere, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, indicava que no s’insistiria més durant aquesta candidatura en el projecte del Pic de Carroi. Una proposta que, en un inici, es portaria a terme amb la Massana. Sansa, però, afirma que “nosaltres, de moment, tampoc no tenim al cap tirar endavant i ho tenim més que descartat”. L’objectiu de la corporació massanenca, com ja s’havia explicat amb anterioritat, s’ha posat en recuperar l’estació i donar-li una sortida.

Comentaris (2)

Trending