Govern refarà la coberta de la Duana del riu Runer per evitar noves filtracions

L’executiu ha convocat el concurs per licitar les obres d’impermeabilització que s’hauran de fer en el termini més breu possible per reduir l’afectació que pugui tenir al funcionament de l'edifici

Una imatge de la part posterior de les dependències policials i de duana al riu Runer.
Una imatge de la part posterior de les dependències policials i de duana al riu Runer. Toni Solanelles

El BOPA publica el concurs per licitar les obres per refer la coberta de les dependències de la Duana situada al riu Runer amb l’objectiu de reparar la impermeabilització existent i evitar noves filtracions. Les empreses poden presentar les seves ofertes fins al set de setembre i el plec de bases estableix que els treballs s’hauran de fer en el termini més breu possible.

L’executiu ha convocat el concurs per reparar la coberta de les instal·lacions duaneres situades a Sant Julià de Lòria vistes les filtracions que hi ha. El plec de bases estableix que els treballs consisteixen en l’enderroc dels elements que provoquen que l’aigua es filtri, així com l’aplicació del tractament impermeabilitzant, refer la claraboia i la neteja dels desaigües de la coberta, entre altres.

Govern posa en relleu que “els treballs s’han de realitzar en el mínim de temps i afectar, també al mínim, tant l’accés com el funcionament de l’edifici que està en ús intensiu i continuat, adaptant-se a les normes d’accés i de seguretat definides”. Les obres de desmuntatge començaran pels trams de pedra país dels paraments que hagin quedat malmesos o inestables, degut a les filtracions provinents de les coronacions. Els aplacats de pedra recuperats es conservaran, i es tornaran a muntar abans de les coronacions.

En el cas del material d’impermeabilització s’exigirà el certificat de conformitat i es farà una prova d’aigua un cop acabats els treballs per comprovar la correcta estanquitat.

Comentaris

Trending