El Govern destina 341.000 euros per garantir la seguretat al viaducte de la Serra de l’Honor

Les obres, que duraran unes deu setmanes, han de servir per solucionar els greus problemes de conservació del pont que, alerten els tècnics, poden arribar a provocar esvorancs a la CG-3

Un dels ancoratges del viaducte de la Serra de l'Honor en mal estat.
Un dels ancoratges del viaducte de la Serra de l'Honor en mal estat.

El Govern destinarà més de 341.000 euros a les obres que han de permetre millorar el deficient estat del viaducte de la carretera general 3 a la Serra de l’Honor. La infraestructura necessita, segons van alertar els tècnics, una actuació urgent, ja que, en cas contrari, hi ha el risc que, fins i tot, es puguin produir esvorancs a la via. Les obres han estat adjudicades i es preveu que puguin estar enllestides al llarg del mes de juny.

En l’actual context de crisi sanitària i econòmica, s’ha optat per un criteri de prudència a l’hora de tirar endavant inversions en obra pública. Aquest, però, no ha afectat aquesta actuació, ja que es considera prioritària. De fet, arran de l’inventari i inspecció que es va fer a diferents punts de la xarxa viària es van detectar els importants problemes que, ara mateix, pateix aquest pont. L’informe dels tècnics era demolidor.

Un dels ancoratges del viaducte de la Serra de l'Honor en mal estat.

Relacionat

Alerta per l’estat de conservació del viaducte de la CG-3 a la Serra de l’Honor

Així, es va alertar que l’estat de conservació del viaducte era dolent i que calia realitzar obres “en el termini de temps més breus possible”. I és que es remarca que calia, de forma urgent, “realitzar uns paraments davant les pantalles de micropilots per evitar esvorancs a la CG3”. També calen nous ancoratges i substituir el tub protector de la voravia. I això tenint en compte que es tracta d’un punt de la xarxa viària amb un volum de trànsit molt important.

El Govern ha adjudicat ara aquests treballs. S’han encarregat a l’empresa Construccions Roca per un import de 341.479,08 euros. El termini d’execució, un cop s’encetin els treballs, és d’unes deu setmanes. Per tant, s’espera que al llarg del mes de juny estiguin finalitzades.

Comentaris (2)

Trending