Alerta per l’estat de conservació del viaducte de la CG-3 a la Serra de l’Honor

El Govern ha licitat les obres per rehabilitat el pont, davant l’avís dels tècnics que, si no s’actua amb urgències, es podrien produir esvorancs a la carretera

Un dels ancoratges del viaducte de la Serra de l'Honor en mal estat.
Un dels ancoratges del viaducte de la Serra de l'Honor en mal estat.

El Govern ha tret a licitació les obres que han de permetre rehabilitar el viaducte de la carretera general 3, al seu pas per la Serra de l’Honor, a la Massana. Es tracta d’unes obres que corren certa urgència, vist l’estat de conservació deficitari de la infraestructura. L’estudi realitzat avisa que és necessari actuar amb velocitat pel risc que es puguin produir esvorancs a la via.

La veu d’alerta la va donar l’inventari i inspecció que es va fer als diferents punts de la xarxa viària del Principat. Els tècnics tenien l’objectiu de detectar si hi havia danys o patologies estructurals.  I en el seu informe, assenyalaven importants deficiències en el viaducte. En concret, dels tres elements que serveixen per avaluar l’estat -el que es coneix com a índex global de conservació- un tenia una nota de 3 (mal estat) i dos una de 4 (molt mal estat), que aconsella una actuació “en el termini de temps més breu possible”.

Es preveu adjudicar les obres durant el mes vinent i que estiguin enllestides en unes deu setmanes, per tant, a finals de primavera

L’informe assenyalava que “es constaten incidències que cal resoldre urgentment, malgrat que l’estat del pont és correcte”. Així, s’avisava que “cal realitzar URGENTMENT [en majúscules en el document original] uns paraments davant les pantalles de micropilots per evitar esvorancs a la CG3”. També fan falta nous ancoratges i substituir el tub protector de la voravia.

Des del Govern, i malgrat la contenció d’inversió obligada per la crisi del coronavirus, s’ha decidit tirar endavant la licitació. I és que, tal com es remarca en l’informe que s’ha inclòs al plec de bases del concurs i al qual ha pogut accedir Altaveu, es tracta d’una zona amb un “tràfic important”, ja que dona accés a les valls del Nord.

Els treballs contemplen la refecció de diversos ancoratges, la reposició dels caps dels micropilots dels estreps, la millora dels fonaments dels estreps o la construcció d’una escullera al cap del talús al límit del tauler i renovació d’elements de contenció. El termini d’execució previst per a aquestes intervencions és de 10 setmanes. Les obres s’haurien d’adjudicar al llarg del mes vinent i, per tant, estar enllestides a finals de primavera.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending