Govern ajorna les millores a la carretera de Montaup per l’elevat cost de les ofertes rebudes

Es van presentar quatre constructores al concurs, però totes elles havien fet propostes econòmiques que quedaven molt per sobre de l’estimació de Territori i s’ha optat per esperar al 2023

Un tram de la carretera de Montaup
Un tram de la carretera de Montaup

La situació dels costos a la construcció ha fet la guitza a Govern amb un altre projecte de millora de la xarxa viària. Es volia encarregar una nova fase dels treballs que fa anys que es van duent a terme a la carretera de Montaup per dotar-la de més seguretat. Les propostes presentades, però, van ser molt elevades. Molt per sobre del que s’estimava que s’hauria de pagar per l’actuació i, per tant, s’ha decidit esperar fins a l’any vinent.

El concurs es va llançar ara fa uns mesos. Quan es va acabar el termini, i segons les fonts consultades, s’havien rebut ofertes per part de quatre constructores. Un nombre que, a priori, semblava que permetria trobar un adjudicatari.

La sorpresa desagradable va arribar quan es van analitzar les propostes. Totes elles suposaven quantitats elevades. Molt per sobre de la que Govern preveia gastar-se. Novament, el fet que els preus de materials i del sector de la construcció estiguin disparats jugava una mala passada a l’administració.

A banda, la xifra també superava la disponibilitat pressupostària existent. I no s’ha volgut fer canvis via crèdits que permetessin assumir-ho. Per això, finalment es va optar per declarar desert el concurs, com ha succeït massa sovint els darrers temps amb altres actuacions.

De moment, Territori ha decidit que cal tenir paciència. Vist que ja s’està a prop de finals d’any i que els treballs no són urgents, es pensa més convenient esperar. La licitació es tornarà a fer, ja el 2023. Llavors, amb nou pressupost. S’espera que en aquest segon intent sí que es pugui tirar endavant el projecte.

Comentaris (3)

Trending