La Generalitat veu factible “atreure fons europeus” per fer arribar el tren a l’Alt Urgell i Andorra

El conseller de Territori remarca que en un “context d’emergència climàtica” la UE prioritzarà projectes que, com el ferrocarril, siguin “sostenibles i robustos”

Calvet, durant els parlaments posteriors a la signatura del conveni per l'aeroport Andorra-la Seu.a
Calvet, durant els parlaments posteriors a la signatura del conveni per l'aeroport Andorra-la Seu.a G. P.

L’arribada del tren a la Seu d’Urgell i a Andorra és un projecte “complicat” però que podria ser factible gràcies al suport de la Unió Europea. Concretament, als fons que pugui proporcionar l’organisme comunitari. Així ho ha indicat el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet. De fet, també ha destacat que pot ser un “bon moment” per plantejar la infraestructura en un context d’emergència climàtic, ja que el tren és un mitjà de transport “sostenible i robust”.

En ser preguntat sobre la possibilitat de fer arribar el ferrocarril a l’Alt Urgell i a Andorra, Calvet ha llançat una primera advertència. “És complicat a nivell de territori i econòmic”, ha afirmat. I, tot i això, té clar que tant allargar la línia de Puigcerdà com la de la Pobla de Segur seria “molt bo” per a la regió del Pirineu.

El cost seria, per tant, un dels grans hàndicaps. I, tot i això, el conseller ha apuntat que “potser ara és el moment de plantejar el projecte”. I és que, ha recordat, “estem en plena emergència climàtica i, per tant, cal una mobilitat més sostenible”. Aquesta, justament, és una de les característiques essencials del tren.

“Els projectes ferroviaris són robustos i sostenibles”, ha recordat. Per tant, “podem aprofitar l’oportunitat que ens ofereix Europa, que posa l’agenda verda al centre de totes les decisions”. Al seu entendre, seria possible atreure fons de la UE per realitzar la infraestructura, ja que “es prioritzarà allò que ajudi a solucionar l’emergència climàtica”. Per tant, caldria “aprofitar l’oportunitat i treballar per a l’obtenció dels fons europeus”.

Comentaris (1)

Trending