El cost de l’ampliació del centre de tecnificació d’Ordino es dispara per sobre els 8 milions

El pressupost pel 2023 preveu encetar les obres de la fase IV amb una partida de 796.000 euros que es completaria el 2024, any fort del projecte, amb 7.616.000 més

El centre de tecnificació esportiva d'Ordino:
El centre de tecnificació esportiva d'Ordino:

El Govern té clar que el centre de tecnificació d’Ordino (CTO) és clau per impulsar l’esport al país. I hi vol apostar de forma ferma. El pressupost del 2023 marca que al llarg de l’any vinent s’ha d’impulsar de forma decidida l’ampliació de les instal·lacions, amb la fase IV. El projecte és ambiciós. Encara més després de l’encariment dels materials de construcció. Ja es preveu que el cost total s’acabi apropant als 8,5 milions d’euros.

La majoria d’aquesta inversió, de fet, està prevista pel 2024. Per l’any vinent el que es vol és començar, ara sí, les obres, després que, al llarg del 2022 s’hagi avançat, potser a un ritme inferior al previst, en els treballs tècnics. En el pressupost per a l’actual exercici, s’estimava que el cost total podia situar-se en uns 6,3 milions. Ara, però, cal adaptar-se a la nova realitat del sector de la construcció i a la inflació.

Malgrat això, es continua apostant per impulsar encara més el CTO. De fet, tal com es va incloure en el seu dia en el document Horitzó 2023, la reformulació del programa del Govern de coalició després de la pandèmia, es considera que millorar les instal·lacions ordinenques no només pot contribuir a millorar el rendiment dels esportistes andorrans. També es creu que ajudaria a atreure entitats estrangeres per fer estades de preparació.

Ara bé, per aconseguir-ho cal l’ampliació del CTO. El que seria la seva fase IV. I és el que vol començar a construir l’any vinent. Pel 2023, el pressupost inclou una partida de 796.000 euros, dels quals mig milió directament per a les obres i 296.000 per als projectes i estudis tècnics.

La gran part de l’obra, però, es faria el 2024. Per llavors, i via plurianuals, es reserva una partida de 7,612 milions. Seria al llarg d’aquell exercici quan es completaria la fas IV del CTO. En total, s’estima que el cost arribaria als 8,408 milions, dels quals 8,016 per a la construcció del nou edifici.

Un cop completat el projecte, s’estima que el cost anual de manteniment seria relativament assequible. El document avança una previsió de 117.800 euros.

Comentaris (6)

Trending