La necessitat de disposar del nou abocador acosta les postures entre les administracions i el sector

El ministre portaveu Eric Jover diu que la reunió entre Govern, comuns i els constructors va ser positiva i que esperen trobar una solució aviat

Comentaris

L'abocador de Beixalís.
L'abocador de Beixalís. ARXIU

El Govern ha tingut un retorn positiu de la trobada que ha mantingut aquesta setmana amb els comuns i amb el sector de la construcció per l'abocador de terres. El ministre portaveu, Eric Jover ha dit que és tema que els preocupa i que la reunió va ser positiva i que esperen trobar solucions per ubicar aquesta infraestructura després de l'anunciat tancament de Beixalís, a la Massana.

Jover també ha explicat que l'encariment dels materials ha fet que diversos concursos públics hagin quedat deserts. Segons Jover "hi ha una inflació notòria en el marc de la construcció" i hi ha obres que es consideren prioritàries i que cal executar tot i que hagi un sobrecost mentre que altres queden en suspens fins que hi hagi un descens de preus.

En aquest àmbit de les obres, Govern ha adjudicat les de la millora de drenatges puntuals la CS-251, a la zona del Forn de Canillo. Consisteixen en millorar els drenatges tant de les aigües superficials com subterrànies a la zona del Cal Borronet. Així, s’incorporen tres grups de bombeig profunds que recolliran part de l’aigua subterrània del freàtic existent que actua de lubricant dels grans moviments detectats en la zona anteriorment esmentada, amb
objecte d’intentar ralentitzar la velocitat del moviment.

Així mateix, destinarà quatre milions d’euros a nova pavimentació i reforçde les calçades de les carreteres generals, secundàries i carrers. També s'han licitat, els treballs de protecció d’un corredor d’allaus a la CG-2 a la sortida de Soldeu.

Comentaris

Trending