Air Nostrum encara no té l’autorització per operar en nocturn a l’aeroport de la Seu

L’equipament està degudament abalisat perquè puguin aterrar i enlairar-se els avions de nit, però la companyia que fa els vols per compte de l’administració andorrana fins a Madrid no ha aconseguit encara els permisos corresponents

Un dels aparells d'Air Nostrum estacionat en les pistes de l'aeroport de la Seu.
Un dels aparells d'Air Nostrum estacionat en les pistes de l'aeroport de la Seu. ARXIU / SFGA

Air Nostrum no té encara l’autorització per operar en nocturn fins a l’aeroport d’Andorra-la Seu. La companyia té fet la sol·licitud perquè li siguin validats els aparells que fa servir pels enllaços entre Madrid i la capital urgellenca però encara no ha rebut l’aval de l’Agència estat de seguretat aèria (AESA). Tot plegat, més una avaria en l’avió que havia de fer els enllaços entre la capital espanyola i l’aeròdrom de Montferrer, van fer que divendres de la setmana passada s’hagués de volar fins a Barcelona. I que els usuaris haguessin d’anar o venir en autobús des del Prat.

L’aeroport de la Seu ja està degudament abalisat i s’hi poden fer operacions de nit. Aterraments i enlairaments. Però els permisos, segons que han explicat les fonts consultades, no només els ha d’obtenir l’equipament sinó també totes aquelles companyies que hi pretenguin operar. I per motius que no han transcendit però que suposadament estan lligats a la complexitat d’aquests processos, Air Nostrum no té encara l’autorització i si divendres de la setmana passada hagués volat fins a la Seu, com que tenia l’ocàs molt a prop, s’hauria trobat que “hauria quedat tallada la maniobra” o hauria d’haver fet una operació per a la qual no té el permís.

Per tant, “la companyia va fer l’única cosa que podia fer” perquè també era impossible dirigir-se a Lleida perquè quan Air Nostrum es va adonar de la situació, l’aeroport d’Alguaire ja havia tancat. Estava fora de l’horari comercial. L’operadora que té adjudicats, amb una important subvenció pública, els enllaços entre Madrid i la Seu d’Urgell, espera rebre “més aviat que tard” les autoritzacions degudes, però sembla evident que algú no ha fet la feina de manera prou àgil i eficient.

L'ATR d'Air Nostrum no ha volat en aquesta ocasió a la Seu.

Relacionat

Air Nostrum acumula retards en d’altres serveis i envia els clients del vol de la Seu a Barcelona

I divendres passat, tal i com ja va avançar l’Altaveu, es van acumular uns retards que van fer que l’aparell hagués hagut d’aterrar i més encara ja enlairar-se de la Seu en mode nocturn. El retard es va produir per una “falla en una operació anterior”. Es va haver de fer “una reparació curta, d’una hora i escaig” i els responsables d’Air Nostrum van considerar que era “suficientment curta perquè no s’hagués d’activar l’avió de reserva”. En fi, també l’operadora maximitza tant com pot els aparells.

Tot plegat va fer que el procés des de Madrid s’iniciés un parell d’hores més tard del previst i això ja va comportar que anés tot endarrerit. I d’aquí que s’hagués d’adoptar tot un seguit de decisions en cascada i que van fer que els passatgers dels vols, sense massa informació, haguessin d’anar a Barcelona en bus ja fos abans o després de volar. En el cas del vol de la Seu a Madrid hi havia 44 usuaris previstos, alguns dels quals van decidir fer el viatge davant la circumstància d’haver d’anar fins a l’aeroport del Prat per carretera.

Comentaris (4)

Trending