Indignació d'empleats i exempleats de BPA amb el Col·legi d'Advocats pel 'cas Pujadas'

Comentaris

El Col·legi d'Advocats considera que Gouarré es pot col·legiar sempre que compleixi els requisits acadèmics actuals.
El Col·legi d'Advocats considera que Gouarré es pot col·legiar sempre que compleixi els requisits acadèmics actuals. ARXIU

El grup de treballadors i especialment ja extreballadors de Banca Privada d’Andorra (BPA) que van presentar una queixa formal contra el lletrat Manuel Maria Pujadas davant el Col·legi d’Advocats han mostrat la seva indignació amb la institució que aglutina els professionals del Dret del país. Lamenten, segons fonts del col·lectiu denunciant, que mesos després d’haver interposat la denúncia en què demanaven la inhabilitació de Pujadas la junta que dirigeix el col·legi no ha adoptat cap mesura.

Segons fonts properes als denunciants, des del Col·legi d’Advocats s’hauria informat que el tema està sobre la taula però que la qüestió no ha estat tractada. I han justificat el fet que no s’hagi afrontat la denúncia en dos motius: d’una banda l’ens gremial “tindria d’altres temes més urgents i transcendents a tractar” i, segons les mateixes fonts, enlloc no hi hauria establert un termini màxim per resoldre una qüestió com la plantejada per prop d’una cinquantena d’exempleats del banc.

La denúncia es va presentar davant el Col·legi d’Advocats el 29 de juliol passat. Inicialment la van firmar 43 treballadors i antics treballadors de l’entitat bancària en vies de liquidació. Posteriorment s’hi han afegit uns quants signataris més. El personal de l’entitat bancària que firma la queixa considera que “existeix conflicte d’interessos entre el col·lectiu de treballadors de BPA amb la querella interposada per l’advocat Pujadas, en nom de Govern, contra socis i exdirectors de la mateixa entitat”. L’escrit presentat davant el Col·legi d’Advocats afegeix que hi ha “un risc significatiu de violació del secret per les informacions rebudes de l’antic client ‘col·lectiu de treballadors de BPA’.” També es destaca que “el coneixement dels nostres afers com a treballadors de BPA pot afavorir al nou client, en aquest cas, el Govern, de manera injustificada”.

La denúncia formulada contra Pujadas es basa, per exemple, en el fet que “és públic i notori que l’advocat va intervenir directament en l’afer assessorant jurídicament i assistint a les reunions col·lectives fins a la signatura del conveni que havia de regular el futur dels treballadors”. Alhora, en l’escrit també es remarca que “en el marc de les actuacions, el mes de juliol de l’any 2015, l’advocat Pujadas fins i tot va criticar l’actuació de la batlle instructora quan aquesta va citar a declarar uns empleats del banc”.

La queixa també recorda que ja al març d’aquest 2016 els treballadors “vam rebre una proposta d’honoraris del bufet Pujadas com a assessor legal del col·lectiu dels treballadors de BPA i filials. En aquella proposta el mateix bufet es qualifica en la ‘condició d’advocats designats per la defensa’ dels nostres interessos”. En aquell moment els empleats ja no van acceptar la proposta i, posteriorment, “tot just tres mesos després, el bufet Pujadas, a través de l’advocat Manuel Pujadas, ha presentat una querella contra exdirectius de BPA però en aquest cas en nom i representació del Govern (recordem que fa un any es va pronunciar contra la batlle instructora perquè cridava a declarar com a imputats empleats de BPA)”.

Comentaris

Trending