Impulsen un manifest per a donar a conèixer les inquietuds del sector cultural

Els promotors mostren la seva preocupació per la situació actual de crisi a causa de la  situació provocada per la pandèmia de la Covid-19

La seu del ministeri de Cultura, a Encamp.
La seu del ministeri de Cultura, a Encamp.
Un grup de persones vinculades a diferents disciplines culturals, preocupats per la situació actual de crisi en el sector a causa de la  situació provocada per la pandèmia de la Covid-19, han impulsat un manifest amb l’objectiu de “sacsejar consciències” i donar a conèixer algunes de les inquietuds del teixit cultural del Principat.  Els impulsors afirmen que els agradaria que s’hi adhereixin no només gent del sector i consumidors de cultura, sinó també empreses privades, institucions o fins i tot l’administració pública, per tal d’aconseguir “el màxim de ressò i suport de tothom a un sector que ha quedat molt tocat”.

En el manifest s'explica que "el teixit cultural d'Andorra ha fet un esforç immens per mantenir el bon estat d’ànim, la distracció i la salut mental de tots els ciutadans durant el confinament, i ho ha fet amb una sèrie de continguts gratuïts, de qualitat i amb vocació de servei sense esperar res a canvi.  Però no només els han fet persones a títol individual dels diferents àmbits de l’entorn cultural, sinó també empreses privades que es dediquen a la cultura i les administracions públiques".

Segons els seus promotors, "aquestes darreres setmanes s’ha demostrat que la cultura no és només distracció o oci per a uns quants, sinó que forma part de l'essència de com som i com és la nostra societat. En aquest nou escenari, on estem travessant l'emergència sanitària de la Covid-19, hi ha una immensa preocupació per a tots els sectors i específicament en el de la cultura. Els diferents actors d'aquest teixit cultural es mostren realment preocupats per la incertesa que s'apropa. La cultura està patint en aquests moments un risc molt gran de ser considerada un bé secundari i, per tant, suportar la crisi d'una manera més intensa".

Els promotors animen el Govern a accelerar el màxim possible la llei del mecenatge i patrocini

El manifest proposa un seguit de mesures que no són només una petició a les administracions públiques, sinó que busquen que tot el sector es conjuri per tirar endavant tots junts i així ser capaços de superar els entrebancs que pateix i patirà el sector en un futur. Els promotors animen el Govern a accelerar el màxim possible la llei del mecenatge i patrocini, una eina d’alta importància per al teixit cultural i que pot ajudar a impulsar projectes molt importants per al país sense la necessitat de recerca constant de subvenció pública. També proposen la creació d'un projecte transversal que inclogui la cultura com un bé de país, i que impliqui els sectors del turisme, l’economia o la innovació però sobretot de l’educació, perquè des de l’alumne de primària fins al turista que ve a passar uns dies a Andorra, tothom pugui conèixer la cultura pròpia i la que es crea al Principat.

 

Comentaris (2)

Trending