Impossible contactar des de fa dies per telèfon des d’Andorra amb Portugal

Andorra Telecom s’espolsa la responsabilitat i atribueix a un tercer la incidència que fa jornades que dura i que impedeix la comunicació ordinària tant per la xarxa fixa com per la mòbil

-
-
Des de fa alguns dies que és impossible comunicar per telèfon amb Portugal des d’Andorra. Sempre que es tracti de trucades ordinàries, tan hi fa que siguin línies de telefonia fixa com de telefonia mòbil, no hi ha manera. Andorra Telecom, que només informa d’aquesta incidència si algun usuari s’adreça a la companyia per interessar-se pel fet, imputa l’anomalia al seu proveïdor portuguès, però no en dóna cap més referència.

La situació, que ja fa dies que s’allarga -“dos dies ben bons”, segons les fonts de la companyia, està creant una forta indignació entre el col·lectiu portuguès. “És una vergonya. Tan hi fa de qui és la culpa, es paga per un servei i no hi ha manera”, han assegurat alguns dels usuaris queixosos, que han recordat que no tothom es pot comunicar per les aplicacions gratuïtes via Internet. 

En aquest sentit, les fonts de l’operadora consultada han assegurat que no hi ha problemes per utilitzar aplicacions com el Facebook o el WhatsApp. I que la incomunicació persisteix només en la telefonia ordinària, sigui mòbil o fixa. A més a més, es tracta de les comunicacions sortints des d’Andorra. En principi, si un usuari truca des de Portugal cap a Andorra no hi hauria d’haver complicacions segons Andorra Telecom. 

Mentre els usuaris consideren “vergonyosa” la situació, la companyia andorrana espera “una resposta” del proveïdor portuguès sense saber quan es podrà resoldre el problema 

Aquest extrem no l’ha pogut corroborar l’Altaveu, que sí que ha contrastat que no hi ha manera de comunicar des del Principat cap al país d’on són originaris un bon nombre de residents. Alguns dels usuaris que es troben impossibilitats de contactar amb els seus familiars a Portugal han recordat que, tot sovint, residents lusitans al Principat tenen parents al seus pobles de naixement d’edat avançada i que no disposen de les noves tecnologies, fet que agreuja la situació comunicativa. 

Des d’Andorra Telecom s’assegura que s’està “a l’espera d’una resposta del proveïdor de serveis portuguès”, sense que es pugui donar cap previsió sobre quan podrà estar resolta la incidència.

Comentaris

Trending