Ilke Maréchal serà incinerada i tindrà un acte d'homenatge

Els amics de la poetessa, trobada morta aquest diumenge a Escaldes-Engordany, es mobilitzen per tributar-li un darrer adeu

-
-
La poetessa i dinamitzadora cultural francoalemanya Ilke Maréchal, trobada morta aquest diumenge al seu pis d'Escaldes-Engordany, serà incinerada. Els seus amics estan preparant un acte d'homenatge per tributar-li un darrer comiat i reconèixer, d'aquesta manera, la seva tasca.

Les autoritats diplomàtiques alemanyes s'encarreguen de tot el referent al funeral de la poetessa Ilke Maréchal. L'escriptora, traductora i editora va arribar fa quinze anys a Andorra i es va implicar, ràpidament en la vida cultural del país. Dona molt discreta i reservada, no tenia família al Principat. Va impulsar activitats com les 'Converses de Meritxell'.  Es va establir primer als Vilars i després es va traslladar a un pis de la plaça Coprínceps d'Escaldes-Engordany.

L'any 1994, la prestigiosa editorial francesa Albin Michel li va publicar el llibre 'Sciences et Imaginaire'. El seu cercle d'amistats a Andorra està enllestint els detalls per fer-li un acte d'homenatge del qual no ha trascendit encara la data ni el format que pot ser una lectura dels seus poemes acompanyat per la seva música preferida.

-

Relacionat

La poetessa Ilke Maréchal és la dona trobada morta en un pis d'Escaldes

Comentaris

Trending