La poetessa Ilke Maréchal és la dona trobada morta en un pis d'Escaldes

S'havia establert feia 15 anys a Andorra i vivia a la plaça Coprínceps

-
-
La poetessa francesa d'origen alemany Ilke Angela Maréchal és la dona que va ser trobada morta aquest diumenge en el seu domicili de la plaça Coprínceps d'Escaldes-Engordany. Establerta a Andorra des de feia uns quinze anys, Maréchal ha estat una personalitat rellevant de la cultura francesa. Nascuda l'any 1949, tenia per tant 70 anys. Se la va localitzar gràcies a l'alerta d'una coneguda que feia dies que no aconseguia contactar amb ella.

Maréchal, a més de poeta, era escriptora i traductora. A París va col·laborar a a revista 'Phréatique, Langage et Création' dirigida per Gérard Murail on també va escriure prosa, assajos i entrevistes.

Va formar part dels 'Poètes du Var' i va ser fundadora de l'associació 'Andorra complicitat' i confundadora, amb Joan Carles Casal, de l'editorial ÀnimaViva. L'any 2016, juntament amb la Natàlia Solà van concebre un concert-viatge a travès de 5 peces destacades de la història de la música fins arribar als nostres dies amb els poemes musicats del llibre 'Éloge de l'impossible' de l'Angel lyé (pseudònim literari de Maréchal). 

Va ser una precursora del moviment anomenat 'sciences-art', consistent en la unió dels versos i la ciència. Aquest va ser el tema de les entrevistes i de les taules rodones que va dur a terme entre els anys 1994 i 2001 en el programa 'Epectase' d'Aligre FM a París.

Era habitual que els veïns de la plaça la veiessin per la finestra treballant per la nit amb l'ordinador. Moltes vegades era simplement la seva penombra. De fet, des de diumenge de la setmana anterior no es veia llum encès al pis, fet que ja havia estranyat. A més, el fet que una coneguda fes dies que intentés contactar-hi i no pogués van acabar portant a alertar els cossos de seguretat, que van ser els qui es van trobar el cadàver de la dona.

 

 

 

 

Etiquetes

-

Relacionat

Troben morta una veïna de la plaça Coprínceps que feia almenys una setmana que no sortia de casa

Comentaris (5)

Trending