Ibon Navarro fa campanya per Andorra com a seu del final de l’ACB

El tècnic defensa que el Principat “estarà en millor situació sanitària” que Espanya per acollir el torneig si finalment es pot disputar

L’entrenador del MoraBanc Andorra, Ibon Navarro, ha fet campanya a favor que, si s’arriba a disputar, la fase final de la Lliga ACB se celebri al Principat. El tècnic vitorià ha remarcat que el país “estarà en millor situació que no pas Espanya per acollir el torneig”. A la vegada, ha posat en relleu que, si fos així, suposaria una molt bona notícia a nivell econòmic perquè ajudaria a reactivar diferents sectors, entre ells els hotels.

El club tricolor va presentar la proposta d’Andorra com a possible seu del desenllaç del campionat. Aquesta es farà amb la participació dels dotze primers classificats quan es va interrompre la competició, entre ells el MoraBanc. Serà una comissió executiva creada per l’ACB la que analitzi les possibles candidates a albergar els partits. Per ara, els dos indrets que han aixecat públicament el dit són el Principat i les Canàries. I un punt clau en la decisió serà l’estat de l’epidèmia del coronavirus.

Per si de cas, Navarro ha deixat clar quina seria la seva preferència que, com era d’esperar, és la Bombonera. “Andorra estarà en millor situació sanitària que Espanya per a les dates en què es disputaria aquest final, si és que es pot jugar”, ha comentat. També ha apuntat que “pel país seria molt bona notícia i una molt bona forma de reactivar alguns comerços i hotels”. A la vegada, “seria també una bona injecció d’il·lusió”.

El tècnic, però, és conscient que els duels s’hauran de disputar a porta tancada i, per tant, no hauria de suposar un especial avantatge per a l’equip tricolor. “Sense la gent el pavelló només és una pista de bàsquet. Ens trobarem a gust perquè és la nostra casa, però nosaltres hi juguem amb una energia particular que no ve de la pista sinó de la graderia i del nostre públic”, ha indicat, tot advertint, doncs, que “serem més vulnerables”.

Sobre el grup al qual ha quedat adscrit el MoraBanc –amb Madrid, Casademont Saragossa, València Basket, San Pablo Burgos i Herbalife Gran Canària- Navarro no ha volgut entrar a valorar-lo. I és que, ha apuntat, “ens trobem tots en una situació tan estranya i diferent que és molt complicat predir, avaluar o anticipar l’estat de forma dels equips”. La gran incògnita, ha afirmat, serà “saber l’estat de forma dels jugadors després de dos mesos aturats”.

Comentaris

Trending