Govern reconeix que el test no és el més adequat però donarà molta informació

L'estudi d'especificitat del material rebut des de la Xina s'ha fet en 100 proves amb un 100% de resultats correctes

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet aquest dissabte a la sala de premsa de Govern.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet aquest dissabte a la sala de premsa de Govern.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha reconegut que els tests que es començaran a fer el dimecres "no són els més adequats per detectar la malaltia, però ens donarà molta informació" abans de posar en pràctica les proves PCR. Ha reiterat que el país està davant de "l'operativa més gran que s'ha fet mai, superior a la d'unes eleccions" i, per això, ha demanat "paciència" a la ciutadania si s'ocasionen petits errors o temps d'espera llargs. "És un test en què hi confiem molt i és de cabdal importància per a la gestió de la pandèmia".

Ha explicat que ja s'ha començat a comprovar l'eficàcia dels tests i divendres se'n van fer 10 a persones que havien passat la malaltia i els resultats concordaven amb la situació. Paral·lelament s'ha fet un estudi d'especifitat amb un resultat del 100% d'eficàcia en les 100 proves que s'han dut a terme, i s'està acabant un de sensibilitat. A més, ha recordat que els resultats dels tests no es donaran fins que no s'acabi el doble cribatge, tret dels casos que es detecti que s'ha d'actuar

El ministre de Salut, ha aprofitat la seva compareixença per tornar a explicar el funcionament dels tests. El material va arribar divendres "en perfecte estat" i seran els voluntaris qui se sotmetran primer a ells." Els casos negatius, s'assabentaran un cop s'hagin fet les dues onades del cribratge poblacional.

Quan se superi la crisi sanitària, la població s'haurà d'acostumar a "una nova realitat" on s'haurà de vetllar per no saturar la Unitat de Cures Intensives (UCI) i seguir respectant les mesures higièniques i de cert distanciament entre les persones. Finalment, ha anunciat que aquest dissabte, l'hospital ha canviat el protocol dels parts i que els pares podran estar presents en la sala en alguns casos per al naixement dels fills.

 

Comentaris (6)

Trending