Govern fa el seguiment de 272 joves i n'ha atès uns quaranta amb trastorns de conducta i addiccions

Es destinaran més recursos humans i es duran a terme més controls

-
-
El Govern ha detectat i té controlats una quarantena de joves amb trastorns de conducta i addicions durant el 2019 i s'inclou en els 272 expedients de protecció de menors. La xifra s'ha donat a conèixer aquest dimarts després de la primera reunió del grup de treball interministerial. La trobada ha abordat mesures transversals per aportar solucions tant a les famílies com als joves amb trastorns de conducta i addicions.

S'han detectat dos grans eixos que cal resoldre, segons ha explicat el president del grup parlamentari demòcrata, Carles Enseñat. "Un és destinar més equips humans i més recursos per a la prevenció i l'altre és fer més controls". Enseñat ha fet esment a l'augment de la col·laboració entre policia i agents comunals. "Aquests coneixen la realitat de la seva parròquia i el fet que puguin treballar conjuntament pot contribuir a una millor detecció dels problemes".

Aquests aspectes es treballaran durant els pròxims dos mesos per poder entrar una proposta d'acord abans de l'estiu o els crèdits extraordinàris per a dotar els recursos. "La situació evoluciona molt ràpidament i si hem de posar més recursos els posarem", ha explicat Enseñat. Hi ha casos de nois que entren amb problemes de drogues al 11 anys quan, en paraules del conseller demòcrata, "abans eren casos residuals. Les estructures més antigues necessiten disposar de més recursos".

Durant l'any 2019 es van obrir 272 expedients, tot i que hi ha famílies que no ho denuncien o que intenten gestionar-ho ells mateixos i casos que no es tenen controlats en tractar-se de majors d'edat.

S'ha incorporat un psiquiatre per assessorar en temes de drogodependència

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha anunciat que aquest dimarts s'ha incorporat, per un any, l'assessor en temes de drogodepèndencia que és el psiquiatre Pere Bonet "que ens ajudarà en la confecció del Pla Nacional de Salut Mental i Addicions. Posarà el focus en els dos àmbits". Bonet ja havia treballat anteriorment a Andorra amb Josep Maria Goicoechea de ministre de Salut, i la previsió és que abans de l'estiu hi hagi el document definitiu. Es contractarà una altra persona en el Pla Nacional Contra les Drogodependències i es reincorpora una tècnica que estava de baixa. Martínez Benazet creu que en ser Andorra "un país petit, podem trobar solucions més efectives".

Comentaris (4)

Trending