El segon positiu per coronarivus fa tancar totes les escoles del país

La dona de 87 anys que ha estat diagnosticada amb la malaltia seria la mare d'una mestra de l'escola andorrana de batxillerat i el Govern decreta que ja no obri divendres i,la resta de centres, incloses escoles bressol i UdA, a partir de dilluns

L'escola andorrana de batxillerat.
L'escola andorrana de batxillerat.
Aquest dijous s’ha confirmat un segon cas positiu de coronavirus. Després del resultat negatiu d’una dona de 54 anys ingressada des de la matinada de dimecres, les autoritats sanitàries del Principat han rebut els resultats de les proves fetes a una pacient de 87 anys que va arribar al centre hospitalari ahir a mig matí. I el problema és que la pacient és la mare d'una profesora de l'escola andorrana de batxillerat, fet pel qual el Govern ha decretat el tancament des de demà del centre i, a partir de dilluns, de la resta de col·legis del país, incloses les escoles bressol i la Universitat d'Andorra.

Un cop rebut el resultat positiu, el ministeri de Salut ha començat a treballar per elaborar l’enquesta epidemiològica vinculada a la diagnosticada per determinar quines mesures calien adoptar en l’entorn de la malalta. I de seguida s'ha comprovat que la dona té una relació familiar directa amb una de les mestres del centre educatiu, situat a la Margineda. A la professora, de 51 anys, se li han aplicat les mesures d'aïllament així com a la seva parella i al seu germa.

Es recomana que els escolars ja es quedin a casa divendres, tot i que si hi van als centres hi haurà un servei de permanència

Per això, s'ha donat ràpidament l'ordre que l'escola no obri divendres. Aquesta nit des dels responsables d'Educació s'està trucant a tots els alumnes per avisar que divendres no hi haurà classe. La mateixa mesura s'aplicarà a la resta de centres educatius del Principat a partir de dilluns: escoles bressol, col·legis de tots els sistemes educatius, centre de Formació Professional i universitats.

De fet, la idea ja era tancar-los també divendres, perquè "els infants i joves són un vector de transmissió". El problema és "la poca anticipació" amb què s'ha avisat a les famílies. Per això, es recomana que estudiants i escolars es quedin a casa però hi haurà un servei de permanència als centres per atendre'ls als qui acudeixin.

Pel que fa a la dona diagnosticada amb coronavirus, també s'han de fer els treballs analítics necessaris per establir en quines circumstàncies hauria contret el virus. En principi, no havia estat en contacte amb cap afectat ni tan sols sospitós i tampoc no havia estat en cap lloc de risc.

-seguirà ampliació-

Comentaris (13)

Trending