Govern confirma la “voluntat explícita” de tirar endavant les negociacions amb la UE

L’executiu no posa cap data a la firma perquè l’acord és “més important que urgent” i assegura que no es pot decidir cap moratòria perquè no se sap què pretén Brussel·les que se signi

-
-
El Govern no pretén, ara per ara, frenar res en relació amb la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE). Ben al contrari, el nou ministre portaveu, Èric Jover, ha explicat després de la primera reunió del consell de ministres que hi ha la “voluntat explícita” de tirar endavant les converses que es mantenen des del 2015 amb la voluntat d’establir “el nostre encaix en el mercat interior” europeu.

Com ja havia avançat l’Altaveu, dilluns que ve es reprenen els contactes amb Brussel·les. Ho farà una delegació beneïda pel cap de Govern, Xavier Espot, i que té com a màxim responsable de la mateixa el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba. Al seu costat, i com a nucli dur i fix de la delegació hi haurà un representant del Copríncep francès (sol ser Pascal Escande); un representant del Copríncep mitrat (hi sol acudir Concepció García); l’ambaixadora d’Andorra a Brussel·les, Ester Rabassa; i un tècnic adscrit a la secretaria d’Estat encara per determinar. A més, i en funció de les qüestions a tractar, s’afegiran altres interlocutors en la delegació.

Jover ha explicat en la primera compareixença pública com a portaveu que segons els ha informat Riba, en les reunions que s’han de mantenir la setmana que ve a la capital belga no hi figura en l’ordre del dia la signatura de l’acord marc i, en conseqüència, com que encara no se sap què caldria rubricar ni s’ha pogut llegir cap document, no s’ha adoptat cap decisió sobre la possibilitat de demanar una moratòria o un ajornament de la signatura.

Per tant, i pel moment, es continuarà “negociant de valent” i amb “la intensitat que es requereixi”. Quan a Jover, que ha reiterat la premissa negociadora que “res no està tancat fins que tot està tancat”, se li ha demanat sobre possibles terminis per la signatura definitiva de l’acord, ha respost amb una altra frase feta: “És més important que urgent”. Donant, per tant, més importància al fons del que es negocia que no pas als tempos.Confirmats només quatre dels nous alts càrrecs

En el marc del consell de ministres d’aquest dimecres, només s’han confirmat quatre dels molts alts càrrecs que es donen per fets per sota dels ministres. Així, doncs, el Govern ha aprovat formalment la designació de Joan Antoni León com a secretari d’Estat de Justícia i Interior; Marc Rossell com a secretari d’Estat de Medi Ambient i Sostenibilitat que al seu torn tindrà de directora  de medi ambient Sílvia Ferrer; Lara Vilamala com a secretària d’Estat de Funció Pública; i, finalment, Maite Casals com a nova directora general de l’Escola Andorrana. 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending