Govern afirma que aquest dijous el sistema informàtic es restablirà

Per "pal·liar la situació" demà i divendres els tràmits de fins a 50 euros seran gratuïts i s'allargaran els horaris del servei de tràmits una hora més, és tancarà a les 18 hores i a les 16:30 hores respectivament

El ministre portaveu, Jordi Cinca durant la roda de premsa d'aquest dimecres a la tarda
El ministre portaveu, Jordi Cinca durant la roda de premsa d'aquest dimecres a la tarda
Aquest dijous hauria de tornar la normalitat al servei de tràmits governamental. En la roda de premsa posterior al consell de ministres, el portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha afirmat que després d'unes notables afectacions els darrers dies s'espera que tot torni al camí correcte. Cinca ha explicat que les incidències s'han produït a causa d'un problema informàtic en el servidor del servei de tràmits, el qual ha afectat fent que des de dilluns l'administrat no pugui rebre molts serveis. Després d'analitzar i detectar el problema, els tècnics informàtics han optat per reconstruir un nou servidor. Els afectats que tramitin aquest dijous o divendres la documentació obtindran de forma gratuïta els tràmits fins a 50 euros o bé un descompte per aquesta quantitat si la tramitació té un cost més gran. 

D'aquesta manera, amb la reconstrucció d'aquest nou servidor - en què es garanteix que en cap cas es perdrà informació i dades del servidor danyat - aquest dijous els serveis d'administració estaran reestablerts i així ho ha afirmat Cinca dient que demà tot funcionarà amb "absoluta tranquil·litat".

El portaveu ha manifestat que el fet que el sistema informàtic no funcionés ha afectat al servei de tràmits i també de forma "puntual" els serveis de duana, en concret les declaracions d'exportació simplificada on s'han vist 150 declaracions afectades d'unes 2.500 diàries, i també declaracions de l'Agència Tributària que es fan per via online. Cinca ha explicat que s'ha informat a tots els usuaris de les incidiències que hi havia i que també se'ls hi ha recepcionat la documentació si així ho desitjaven. 

Davant d'aquesta situació en què durant tres dies els serveis de tràmits i els funcionaris de l'administrat han estat pràcticament paralitzats, han decidit que amb l'objectiu de "pal·liar la situació" aquest dijous s'allargaran els horaris de les oficines fins a les 18 hores de la tarda i divendres fins a 16.30 hores, tenint en compte que cada dia tanquen a les cinc i a dos quarts de quatre, respectivament. O sia, s'allargarà la jornada una hora més els dos propers dies.

Etiquetes

El departament de Tràmits és un dels més afectats per la incidència.

Relacionat

Desesperació a Govern per la fallada generalitzada del principal sistema informàtic
-

Relacionat

Govern alerta d'una incidència informàtica que afecta els tràmits amb l'administració

Comentaris (3)

Trending